День шанування ікони Божої Матері “Відрада і втіха”

Розміщено на Лют 3, 2024 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian

3 лютого 2024 року, в день шанування ікони Божої Матері “Відрада та втіха” , Преосвященніший єпископ Ізюмський і Куп’янський Іоанн звершив Божественну літургію у Свято-Борисо-Глібському жіночому монастирі с. Водяне Зміївського благочиння.

Один із храмів обителі освячений на честь шанованого Образу Цариці Небесної та відмічає своє престольне свято.

Його Преосвященству співслужили: намісник Свято-Піщанського чоловічого монастиря м. Ізюм архімандрит Матфій (Пімашин), благочинний Зміївського округу протоієрей Олександр Білозор, духовенство обителі та гості у священному сані.

За богослужінням молилась настоятелька обителі ігуменя Ангеліна (Нечаєва) з сестрами монастиря.

На сугубій єктенії Архіпастир підніс молитви про мир в Україні, про Святу Церкву, про воїнів які захищають нашу землю, про загиблих воїнів та про постраждалих від лихої війни.

Після відпусту був звершений чин славління та прочитана молитва Пресвятій Богородиці. Після виголошення многоліття єпископ Іоанн звернувся до вірян зі словом проповіді.

З нагоди 10-річчя ігуменства Архіпастир нагородив настоятельку монастиря ігуменю Ангеліну (Нечаєву) орденом Української Православної Церкви святителя Луки, архієпископа Кримського, а також відзначив грамотами сестер обителі.

На завершенні єпископ Іоанн подякував настоятельці, насельникам обителі та вірянам за спільні молитви і труди та преподав своє архіпастирське благословіння.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (59)

Перейти до панелі інструментів