Торжество Православ’я

Розміщено на Бер 6, 2023 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian

5 березня 2023 року в Неділю 1-шу Великого посту, Торжество Православ’я Преосвященніший Іоанн єпископ Ізюмський і Куп’янський звершив Божественну літургію у Свято-Вознесенському кафедральному соборі м. Ізюм.

Його Преосвященству співслужили секретар єпархії, духовенство собору та гості у священному сані.

На сугубій єктенії Архіпастир молився про мир в Україні, про воїнів які захищають нашу землю, про людей доброї волі які допомагають нужденним та тих хто опинився у скрутних умовах.

Після заамвонної молитви був звершений Чин Торжества Православ’я.

Після богослужіння єпископ Іоанн сказав проповідь на тему свята Торжества Православ’я: “Це свято було встановлено в IX столітті, царицею Феодорою, на подяку Богові за перемогу над іконоборчою та іншими єресями.
Господь наш Ісус Христос прийшов на землю для спасіння людей. Він відкрив людям своє Божественне вчення і Своєю смертю засвідчив його істинність. Розкриваючи Своє вчення, Господь, бажаючи, щоб люди, прийнявши християнську віру, утримували її не “кожен сам собою”, заснував певне суспільство – Церкву. Спочатку ця Церква складалася з учнів Христових – апостолів, а вже за поширення християнської віри Церква збільшувалася. Якщо виникали в Церкві спірні питання про вчення, про Бога, про віру, це вирішувалося соборно, а не однією людиною. Засновуючи Церкву, Господь дав свої непорушні обітниці: “Побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її” (Мт. 16:18). Але при цьому пекло ніколи не давало спокою Святій Церкві. З перших днів сатана прагнув знищити Святу Церкву з лиця землі. Три століття лилася кров мучеників за Віру Христову. Розуміючи, що фізично не може знищити Церкву Христову, він почав її руйнувати зсередини, сіючи різні єресі та лжевчення про Бога і про віру. Святі отці на Вселенських соборах на підставі Святого Письма відкидали різні лжевчення і затверджувалися визначення правильного вчення.
І нині, ворог нашого порятунку – диявол не припиняє спроб знищити істинну Православну віру та благодатну Церкву, яка як корабель у житійному морі веде людей до спасіння. Наше завдання – зберігати істинну Православну віру та нашу Церкву, як зберігали її наші предки. Бо в ній наше життя і наше спасіння», – підсумував Архипастир.

Після проповіді, за підтримки компанії DODO TOYS, дітям були вручені іграшки які пожертвувала організація для Ізюмської єпархії.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (97)

Перейти до панелі інструментів