Неділя сиропусна

Розміщено на Лют 26, 2023 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian

26 лютого 2023 року в Прощену неділю, Преосвященніший Іоанн єпископ Ізюмський і Куп’янський звершив Божественну літургію у Свято-Вознесенському кафедральному соборі м. Ізюма.

Його Преосвященству послужили секретар єпархії, ключар та духовенство собору.

На сугубій єктенії Архіпастир молився за мир в Україні, про воїнів які захищають нашу землю, про тих, хто постраждав від війни і тих, хто допомагає нужденним.

Того ж дня була звершена вечірня з чином прощення, після закінчення якого єпископ Іоанн звернувся до віруючих зі словом настанови: “Дорогі брати і сестри! З завтрашнього дня ми вступаємо у святі дні Великого посту. Час посту – це час, коли ми всі шукатимемо прощення своїх гріхів перед Богом. Але для того, щоб отримати це прощення, Господь вказує нам неодмінну умову, без якої ніхто не може отримати прощення своїх гріхів. “Прощайте, то простять і вам” – каже Господь (Лк. 6:37). Чому так? Тому, що хто не прощає ближнього свого, той живить до нього неприязнь, злість і ненависть. Тому, відповідно, він не любить свого ближнього, бо любов прощає все. А хто не любить свого ближнього, той не любить Бога. Якщо ж людина не любить Бога, то як вона може сподіватися на прощення своїх гріхів? Святий апостол Іоанн Богослов у своєму посланні пише: “Як хто скаже: я Бога люблю, та ненавидить брата свого, той неправдомовець” (1 Ін. 4:20), бо як він може любити Бога, якого не бачить, коли він не любить людину, яку бачить. Тому, возлюблені отці, брати й сестри, вступаючи в дні Великого посту, ми повинні вирвати зі свого серця будь-яку злість, ненависть, примиритися зі своїми ближніми, пробачити своїх кривдників і, тоді, чинити подвиги посту і молитви. Такий піст буде приємний Богу і рятівний для людини.” – підсумував архієрей.

Після проповіді Преосвященніший архієрей благословив кожного віруючого на майбутній Великий піст.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (59)

Перейти до панелі інструментів