День пам’яті святителя Мелетія архієпископа Харківського

Розміщено на Лют 25, 2023 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian

25 лютого 2023 року в день пам’яті святителя Мелетія архієпископа Харківського і Охтирського було звершено Божественну літургію у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі м. Харкова.

Богослужіння очолив керуючий єпархією Високопреосвященніший Онуфрій митрополит Харківський і Богодухівський у співслужінні Преосвященнішого Іоанна єпископа Ізюмського і Куп’янського, духовенства Харківської та Ізюмської єпархій.

На сугубій єктенії Архіпастирі молилися про мир в Україні, про воїнів які захищають нашу землю та про постраждалих від війни.

Після відпусту було звершено чин славління перед мощами святителя Мелетія.

Митрополит Онуфрій подякував єпископу Іоанну за молитви та побажав Божої допомоги в несінні нелегкого Архіпастирського Хреста.

У відповідь Преосвященніший Іоанн подякував митрополиту Онуфрію за запрошення розділити духовну радість свята та побажав, щоби молитвами святителя Мелетія Господь дарував мир нашій Україні та нашій Українській Православній Церкві.

В кінці богослужіння було виголошено многоліття Предстоятелю Української Православної Церкви Блаженнішому Онуфрію Митрополиту Київському і всієї України, Високопреосвященнішому Онуфрію митрополиту Харківському і Богодухівському, Преосвященнішому Іоанну єпископу Ізюмському і Куп’янському духовенству та всім вірним чадам Української Православної Церкви.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (71)

Перейти до панелі інструментів