Голова відділу у справах козацтва взяв участь у зустрічі із президентом Академії Козацтва

Розміщено на Січ 15, 2022 в Новини благочинь, Новини парафій

Эта запись также доступна на: Russian

12 січня 2022 року в навчальному корпусі ХПІ, з благословення Високопреосвященнішого Єлисея, митрополита Ізюмського та Куп’янського, відбулася зустріч голови відділу у справах козацтва та духовно-фізичного виховання молоді Ізюмської єпархії протоієрея Михайла Шульги з президентом Академії військово-історичних наук та Козацтва. З’їзд був присвячений створенню альманаху чи путівника святими та історичними місцями Слобожанщини.

Як ми знаємо, на східній Україні знаходиться безліч цікавих місць та пам’яток, про які, на жаль, нічого не відомо не лише українцям та гостям нашої Батьківщини, а й навіть мешканцям Харківської області. Якщо ми подивимося путівники або фотоальбоми присвячені знаменитим місцям України, то побачимо, що наша країна справді багата на природні, історичні та релігійні пам’ятки. Але про Слобожанщину майже ніде нічого не сказано.

Саме тому президентом Академії, професором Кіпенським А.В., отаманом Слобожанського козачого війська Білим В.І., заступником отамана полку ім. Богдана Хмельницького Пржисмендо М.М., головою відділу у справах козацтва Ізюмської єпархії протоієреєм Михайлом Шульгою та головою відділу у справах козацтва Харківської єпархії протоієреєм Сергієм Скубченко було вирішено створити таку збірку про православні святині та пам’ятки, пов’язаних із козацтвом Харківської області та всієї Слобожанщини: Сумської, Полтавської, Донецької та Луганської областей.

Також на зустрічі було порушено питання розробки загальної форми одягу для всіх 29 козацьких підрозділів Слобожанського гарнізону.
У складанні путівника-альманаху візьмуть участь викладачі академії, козацькі отамани, священнослужителі та інші небайдужі до нашої історії люди. Також було розглянуто перспективу спільних походів – експедицій особливо значимими для козаків місцям.

 

Переглянуто: (4)

Перейти до панелі інструментів