Свято обрізання Господнього і пам’ять святителя Василія Великого

Розміщено на Січ 14, 2022 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian

14 січня 2022 року, у свято обрізання Господнього та пам’ять святителя Василя Великого, митрополит Ізюмський та Куп’янський Єлисей звершив Божественну літургію у Нікольському соборі м. Куп’янськ.

Біля дверей храму парафіяни тепло вітали правлячого архієрея хлібом-сіллю та букетами квітів.

Богослужіння розпочалося з урочистої зустрічі архіпастирів.

Високопреосвященнішому Єлисею послужив митрополит Сєвєродонецький і Старобільський Никодим, духовенство Куп’янського благочиння, Вознесенського кафедрального собору та гості у священному сані.

На малому вході, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, митрополит Ізюмський та Куп’янський Єлисей возвів у сан протодіакона диякона Михайла Шпраха.

За богослужінням була піднесена молитва з проханням про припинення епідемії коронавірусу та про мир у нашій Вітчизні.

Після закінчення Божественної літургії було здійснено молебень на новоліття.

У своєму слові Високопреосвященніший Єлисей подякував архіпастиря, духовенству та всім, хто молиться за спільну молитву, після чого привітав найстарішого клірика Ізюмської єпархії протоієрея Василя Рака з Днем Ангела та його 80-ти річчям і нагородив його орденом.

Митрополит Єлисей звернувся до протоієрея Василя: «Сердечно вітаю Вас зі знаменною датою у Вашому житті – 80-річчям від дня народження – і молитовно бажаю міцності сил та допомоги Божої у подальшому пастирському служінні на благо Церкви та Вітчизни. Бажаю, щоб за молитвами Пречистої Божої Матері Господь і далі виявляв над Вами Свою милість, зміцнював Вас духовно і тілесно у Вашій відповідальній пастирській праці в нинішніх найважчих умовах протистояння, бо Вас Господь обрав вести вірних дітей до Царства Небесного крізь усі спокуси та перепони. Всещедрий Господь нехай дарує Вам у міцності душевних та тілесних сил продовжувати ревне та плідне служіння на благо Святої Церкви. Хай береже Вас Господь у здоров’ї та благоденстві на многая та благая літа».

Керуючий єпархією здійснив нагородження тих, хто особливо потрудився на славу Матері Церкви:
медаллю Піщанської ікони Божої Матері II ступеня були нагороджені Ірина Василівна Гета та Лія Василівна Глущенкова.

Високопреосвященніший Єлисей подарував митрополиту Сєверодонецькому та Старобільському Никодиму картину із зображенням джерела Божої Матері – Кириченкової криниці, а єпископу Новопсковському Іринарху, вікарію Сєверодонецькій єпархії, передав панагію.

У свою чергу митрополит Никодим подарував владиці Єлисею ікону новопрославленого священномученика Георгія.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (176)

Перейти до панелі інструментів