Координаційний з’їзд отаманів та представників шести козацьких підрозділів Слобожанщини

Розміщено на Лис 14, 2021 в Новини благочинь, Новини парафій

Эта запись также доступна на: Russian

13 листопада 2021 року на території Свято-Покровського чоловічого монастиря відбувся координаційний з’їзд отаманів та представників шести козацьких підрозділів Слобожанщини.

Почалися збори з урочистої Божественної літургії, на честь покровителя козацтва та останнього отамана Запорізької січі – святого, праведного Петра Калнишевського. Богослужіння очолив керівник відділу у справах козацтва Харківської єпархії – протоієрей Сергій Скубченко. Йому послужили: протоієрей Михайло Шульга – керівник відділу у справах козацтва Ізюмської єпархії та протоієрей Сергій Дамманс – співробітник козацького відділу Харківської єпархії. За богослужінням козаки причастилися Святих Христових Таїн. Після закінчення літургії відбулося прославлення святого Петра Калнишевського.

Потім, в Актовому залі Харківської Духовної Семінарії відбувся безпосередньо круглий стіл, за яким були обговорені нагальні питання козацтва в Харківській області. Зокрема порушувалися питання щодо створення ради козацьких отаманів з усієї Харківської області для вирішення спільних завдань моральності, добрих справ та милосердя на платформі Православної Церкви. Деякі козаки запропонували на цьому та всіх наступних з’їздах, які, по можливості, проводитимуться щомісяця, порушувати питання світського характеру: організації заходів, патрулювання вулиць спільно з поліцією, відвідування шкіл та ВНЗ козаками та залучення молоді до козацького руху. Ці пропозиції та правильні починання вирішили обговорювати на окремих зустрічах усіх отаманів та їхніх заступників, без участі духовенства, адже Церква відокремлена від Держави згідно із законом України. Однак, за погодженням з керівництвом світських та громадських організацій, Церква обов’язково братиме участь у всіх таких заходах. Наприкінці зборів відбулося нагородження тих, хто попрацював на благо розвитку козацького руху в нашій Батьківщині, і було зроблено пам’ятну загальну фотографію.

Переглянуто: (7)

Перейти до панелі інструментів