Престольне свято в смт Ковшарівка

Розміщено на Вер 21, 2021 в Новини благочинь, Новини парафій

Эта запись также доступна на: Russian

Благодатний осінній дощ не став на заваді для святкування дня пам’яті Святих благовірних князя Петра і княгині Февронії, Муромських чудотворців. Їх шлюб став зразком християнського шлюбу, а нинішнє свято – днем люблячих людей і щасливої родини.

Проживши довге життя, вони померли в один день і годину 1228 року, 25 червня за старим стилем, або 8 липня за новим стилем – в цей день звершується пам’ять святих. Свято завжди доводиться на Петрів піст, тому вінчання не відбуваються, незважаючи на бажання багатьох молодят освятити свій шлюб в цьому таїнстві.

Тому в кінці 2012 року Священний Синод Православної Церкви прийняв рішення про встановлення додаткової дати святкування пам’яті святих. Такою датою було вибрано перенесення мощей в Свято-Троїцький монастир міста Мурома, де вони спочивають і понині. Ця подія відбулася 19 вересня 1992.

Починаючи з 2013 року Православна Церква святкує пам’ять святих Петра і Февронії не тільки влітку, а й у вересні – щорічно в неділю, що передує 19 вересня, щоб бажаючі могли в цей день вступити в церковний шлюб. У нинішньому році свято якраз припадає на 19 вересня.

В цей день настоятель храму Петра і Февронії протоієрей Миколай у своїй проповіді звернувся до теми любові, шлюбу і сімейного життя, а за водосвятним молебнем виголосив особливі молитовні прохання про дарування сім’ям «несокрушимой крепости и преуспевания в любви нелицемерной», «сохранении супружества в единомыслии, благочестии и чистоте» .

На честь свята була звершена хресна хода навколо храму з читанням Євангелія, а після закінчення літургії всіх присутніх пригостили свіжоспеченим пирогами з компотом.

Запрошений гість, друг нашого храму, В’ячеслав Чигринов, за доброю традицією пригостив усіх діток морозивом і звернувся до парафіян з побажаннями істинної любові і вірності, взаєморозуміння і щирості почуттів, а так само побажав міцно любити своїх близьких і завжди піклуватися про сім’ю.

Переглянуто: (9)

Перейти до панелі інструментів