Ежегодный съезд духовников казачества в Запорожье

Розміщено на Вер 7, 2021 в Новини благочинь, Новини парафій

Эта запись также доступна на: Russian

З благословення Високопреосвященнішого Єлисея, митрополита Ізюмського і Куп’янського, клірик Ізюмської єпархії протоієрей Михайло Шульга взяв участь у всеукраїнській конференції Синодального відділу у справах козацтва та духовно-фізичного виховання молоді. Вона проходила 4 вересня 2021 року в легендарному козацькому місті – Запоріжжі.

Розпочалася конференція з найголовнішого богослужіння православної Церкви – з Божественної літургії, яка була приурочена святкуванню Самарської ікони Божої Матері – покровительки козацтва.

Літургію очолив глава синодального відділу у справах пастирської опіки козацтва високопреосвященніший Лука, митрополит Запорізький і Мелітопольський. Йому співслужили митрополит Львівський і Галицький Філарет, духовенство Запорізької єпархії та гості у священному сані – глави і представники єпархіальних, козацьких відділів. Після закінчення богослужіння відбулася трапеза і почалося засідання синодальної колегії з пастирської опіки козацтва. У конференції взяли участь гості (священики, отамани і козаки) з 14 єпархій Української Православної Церкви.

Розпочалася конференція з вітального слова керівника синодального відділу у справах козацтва митрополита Луки. Потім виступив з оголошенням регламенту і планом проведення конференції перший заступник глави синодального відділу протоієрей Андрій Кузьмін. Після його виступу слова для доповідей і звітів про виконану роботу надавалися керівникам єпархіальних, козацьких відділів, отаманам і козакам з різних куточків нашої Батьківщини.

На завершення всіх презентацій зі звітом про виконану роботу, а також порадами для всіх присутніх, як правильно побудувати стосунки і налагодити діалоги з різними козацькими підрозділами того, чи іншого регіону України виступив глава відділу у справах козацтва Ізюмської єпархії – протоієрей Михайло Шульга. Потім отець Андрій Кузьмін підвів підсумки конференції та презентував концепцію про правильний, пастирський підхід до певних слухняностям – опіки козацьких, військових підрозділів.

Після його виступу митрополит Лука зазначив усіх, хто особливо потрудився на благо Церкви синодальними грамотами. Слід зазначити, що Його високопреосвященство гідно оцінив проведені роботи на благо Святої Церкви і Українського козацтва в Ізюмській єпархії та нагородив главу відділу протоієрея Михайла архієрейською грамотою. Потім біля центрального входу до кафедрального Свято-Покровського собор було зроблено пам’ятну загальну фотографію всіх присутніх на конференцію гостей. Після спілкування один з одним делегація з Ізюмської єпархії вирушила в зворотну дорогу додому.

Переглянуто: (19)

Перейти до панелі інструментів