Молебень про учителів та учнів в смт Ковшарівка

Розміщено на Сер 29, 2021 в Новини благочинь, Новини парафій

Эта запись также доступна на: Russian

За традицією напередодні нового навчального року в храмі Святих благовірних князів Петра і Февронії, смт Ковшарівка, настоятель храму протоієрей Микола відслужив молебень про учителів та учнів.

У цей день церква молиться про те, щоб «Господь ниспослал на отроков дух премудрости и разума, чтобы они могли разуметь и памятствовать доброе и душеполезное учение».
Молебень на початок навчального року – це спеціальний чин, в якому бажається, щоб добре засвоїлися добрі вчення, щоб вчитися було легко.

Отець Миколай звернувся з напутнім словом до всіх присутніх в храмі: «Навчання – це велика праця і треба з ретельністю і наполегливістю, з допомогою Божою освоювати й удосконалювати знання». Він побажав дітям прийняти і засвоїти все добре і корисне, що дадуть їм вчителі, бо з цього блага виросте завтра насіння добра, яке буде вести хлоп’ят в їх дорослому житті.

Батьків просив бути добрим прикладом для своїх дітей, спробувати знайти і вказати своїм чадам міцні духовно-моральні орієнтири, дотримуючись яких вони зможуть використовувати свої знання з користю.

Учителям побажав трудитися з любов’ю і тільки тоді всі праці будуть на благо.

По завершенню молебню кожна дитина приклалася до Хреста і була кроплена святою водою під благословення на новий навчальний рік.

Переглянуто: (14)

Перейти до панелі інструментів