Виїзна конференція синодального відділу у справах козацтва

Розміщено на Лип 15, 2021 в Новини благочинь, Новини парафій

Эта запись также доступна на: Russian

13 липня 2021 року, в день святкування пам’яті собору дванадцяти апостолів з благословення глави синодального відділу у справах козацтва та духовно-фізичного виховання молоді – високопреосвященнішого Луки, митрополита Запорізького і Мелітопольського, а також з благословення високопреосвященнішого Онуфрія, митрополита Харківського і Богодухівського, на території Свято-Покровського чоловічого монастиря відбулася виїзна конференція синодального відділу у справах козацтва та духовно-фізичного виховання молоді.

Почалася конференіція з звершення Божественної літургії, яка була відслужена в самому древньому, козацькому Свято-Покровському храмі м. Харкова (1689г). Богослужіння очолив перший заступник голови синодального відділу у справах козацтва – митрофорний протоієрей Андрій Кузьмін. Йому співслужили: голова відділу у справах козацтва Харківської єпархії (член синодального відділу УПЦ) протоієрей Сергій Скубченко, співробітники єпархіального відділу протоієрей Сергій Дамманс і ієрей Костянтин Рева. З благословення високопреосвященнішого Єлисея, митрополита Ізюмського і Куп’янського в богослужінні і конференції взяли участь голова відділу у справах козацтва Ізюмської єпархії протоієрей Михайло Шульга і співробітник відділу протоієрей Микола Плужник. На богослужінні були присутні отамани і козаки різних козацьких організацій Запоріжжя, Харкова, Коломак, Дергачів, Мерефи, Чугуєва, Змієва та інших козацьких куренів Харківської та Ізюмської єпархій. Також були присутні кадети десантного клубу “Маргеловець”, разом з їх керівником Дмитром Гуріним. Два отамана причастилися Святих Христових Таїн. Потім в актовій залі Харківської Духовної Семінарії відбулася сама конференція.

Відкрив засідання своїм вступним словом і привітанням від митрополита Онуфрія протоієрей Сергій Скубченко. Після нього поділилися своїм досвідом роботи з козацтвом з усіма присутніми перший заступник синодального козацького відділу УПЦ – протоієрей Андрій Кузьмін і отаман Війська Запорізького (член синодального відділу УПЦ) – А.В. Панченко. Після їх виступу багато учасників конференції задавали високим гостям різні питання, на які вони чесно і не з примусу відповідали. Також мали можливість висловитися про наболіле всі бажаючі. Незважаючи на те, що були присутні козаки з різних структур, засідання пройшло в дусі миру, любові, взаєморозуміння і взаємоповаги. На завершення конференції виступив з вітальним словом від митрополита Єлисея до присутніх гостей протоієрей Михайло Шульга. Після закінчення всіх виступів і презентацій були підведені підсумки засідання. Потім була зроблена пам’ятна загальна фотографія.

Такого роду захід у місті Харкові відбувся вперше. Дасть Бог, ця виїзна конференція дасть позитивний початок для проведення аналогічних заходів в інших містах України.

Переглянуто: (10)

Перейти до панелі інструментів