Вознесіння Господнє в смт Ковшарiвка

Розміщено на Чер 11, 2021 в Новини благочинь, Новини парафій

Эта запись также доступна на: Russian

Вознесіння є величним плодом Воскресіння Христового, тієї правди, згідно Якої людство було визволене від гріхів і йому відчинилися двері до раю, тобто дорога у Царство Небесне через прощення багатьох наших гріхів.


Де перебуває Бог? На небі? На землі? Скрізь. Дух Святий там, де йому хочеться, скрізь. Там, де його нема – ад.
Так і людське життя стає адом, коли зникає в нас благодать Божа – люди страждають, мучуться, кінчають життя самогубством, бо нема в них Бога.
Чому ж Господь вознісся на небо?Чи піднімала його хмара?
Звичайно ж Господь вознісся сам в променистій хмарі, яка символізувала божественний початок Іісуса Христа, його єства.
Господь вічний та всюдисущий. Для нього немає ні часу, ні місця. І, як сказано, Він прийде таким же чином до нас, щоб нас судити. Вже не спасати, а спитати з нас.
Божий дух завжди з нами, він перебуває на землі постійно, напитує нас і дає можливість через Святу Євхаристію, через читання Євангелія поєднатися з Господом і прийти до спасіння.
Ми підіймаємо руки до гори, звертаємось до Бога з молитвами і Він нас ніколи не залишає, Господь розуміє нашу недостойність, але завжди хоче допомогти, а чи завжди цього по-справжньому хочемо ми?
Дуже влучно написав картину «Створення Адама» Леонардо да Вінчі, на якій Бог простягнув руку до Адама, випрямивши пальця, а сам Адам, лежачі, ледь-ледь випрямляє свій палець до Бога.
В цій картині митець зобразив лінность, яку побачив у собі та у всіх нас, лінность, яка не дає нам воз’єднатися з Богом, щоб отримати, відчути, насолодитися тією радістю, яку отримали апостоли, перебуваючи з Христом.
Всіх вас ще раз вітаю зі святом Світлого Христового Вознесіння, нехай возніс шийся Христос завжди прибуває з усіма нами. Амінь.

Нстоятель храму Святих та Благовірних князів
Петра і Февронії протоієрей Миколай

Переглянуто: (169)

Перейти до панелі інструментів