Високопреосвященніший Єлисей взяв участь у богослужінні в Запоріжжі в день пам’яті святителя Луки Кримського

Розміщено на Чер 11, 2021 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian

11 червня 2021 року, у п’ятницю 6-го тижня після Пасхи, віддання свята Вознесіння, день пам’яті святителя Луки сповідника архієпископа Сімферопольського, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей співслужив за Божественною літургією в Покровському кафедральному соборі м. Запоріжжя.

Божественну літургію очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Путивльський Антоній, архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем, архієпископ Арцизький Віктор, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Угольський Симеон, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство собору, єпархії та гості у священному сані.

За богослужінням були піднесені сугубі молитви про припинення шкідливої пошесті.

Після закінчення богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав митрополита Запорізького і Мелітопольського Луку з днем тезоіменитства і з майбутнім 50-річчям. Предстоятель побажав, щоб роки життя владики «були осяяні перемогою над всяким злом» і нагородив митрополита орденом преподобного Іова Почаївського I ступеня.

Митрополит Лука від імені запорізької пастви подякував Предстоятелю за архіпастирський візит і спільну молитву.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (54)

Перейти до панелі інструментів