Переддень Вознесіння Господнього

Розміщено на Чер 9, 2021 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian

9 червня 2021 року, напередодні свята Вознесіння Господнього, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив всенічне бдіння у Вознесенському кафедральному соборі м. Ізюма.

Його Високопреосвященству співслужив преосвященніший Іоанн єпископ Золотоношський, клірики кафедрального собору та гості у священному сані.

Після закінчення богослужіння правлячий архієрей привітав усіх зі святом і звернувся до віруючих з повчальним словом.

Iсторія свята

Святкування Вознесіння Господнього відбувається в сороковий день після Воскресіння Христового (Деян. 1, 1-12; Мк. 16, 12-19; Лк. 24, 50-52). Цей день завжди припадає на четвер 6-го тижня після Пасхи.

Початок святкування Вознесіння Господнього сходить до давніх-давен. Так, уже Апостольські Постанови наказують здійснювати його в сороковий день після Пасхи (книга 5, гл. 18).Особливо важливі в цьому відношенні свідоцтва св. Іоанна Златоуста і блаж. Августина. Перший називає це свято найважливішим і великим і відносить його до розряду свят, які, подібно до Великодня і П’ятидесятниці, безсумнівно, встановлені апостолами. Останній, згадуючи про повсюдне вшановування свята, за переказами, прямо засвоює йому апостольське встановлення.

Пресс-служба Изюмской епархии

Переглянуто: (59)

Перейти до панелі інструментів