Свято Святого Великомученика Георгія Побідоносця в Чугуєві

Розміщено на Тра 7, 2021 в Новини благочинь, Новини парафій

Эта запись также доступна на: Russian

06 травня 2021 року в день св. вмч. Георгія Побідоносця з благословення правлячих архиєреїв Ізюмської та Харківської єпархій в м. Чугуєві Харківської області відбувся пам’ятний захід організований Обласною громадською організацією «Союз ветеранів СБУ», громадськими організаціями міста Чугуєва «Чугуївський козачий полк МГО МСК КЗОБ» і «Офіцерські збори».


Захід проведено в рамках обласної спільної програми з увічнення пам’яті воїнів – визволителів, полеглих в період Другої Світової Війни, при звільненні Харківської області від німецько-фашистських загарбників.

У заході взяли участь представники Чугуївського об’єднаного союзу інвалідів Афганістану і Чорнобиля, а так само жителі міста і гості.
З благословення Високопреосвященнішого Онуфрія митрополита Харківського і Богодухівського в складі делегації «Союзу ветеранів СБУ» в заході взяли участь член військової колегії Синодального відділу УПЦ по козацтву, глава відділу у справах козацтва Харківської єпархії протоієрей Сергій Скубченко і співробітник відділу у справах козацтва Харківської єпархії протоієрей Сергій Дамманс .

В рамках заходу відбулася панахида пасхальним чином, на якій священнослужителі Ізюмської та Харківської єпархій пом’янули загиблих воїнів і покійних ветеранів, якi брали участь у тій страшній війні і ціною своїх життів визволили світ від німецько-фашистських загарбників.

З благословення Високопреосвященнішого Єлисея митрополита Ізюмського і Куп’янського з вітальним словом до всіх присутніх звернувся духівник козацьких організацій м. Чугуєва, благочинний Чугуївського округу протоієрей Іоанн Білич, який і очолив панахиду у співслужінні голови відділу у справах козацтва та духовно – фізичного виховання молоді Ізюмської єпархії протоієрея Михайла Шульги та співробітника відділу у справах козацтва протоієрея Миколи Плужника.

Після закінчення Великодньої панахиди з вітальним словом до гостей і жителів міста Чугуєва звернувся глава козацького відділу Ізюмської єпархії – протоієрей Михайло Шульга і глава відділу у справах козацтва Харківської єпархії – протоієрей Сергій Скубченко, після нього виступив глава союзу ветеранів СБУ А.І.Чесноков. Урочисто завершила мітинг чудовими словами глава громадської організації “Всеукраїнського об’єднання дітей війни України” О. А. Бондарук. Після всіх привітань відбулася хвилина мовчання та покладання квітів до братської могили полеглих воїнів, які поклали свої душі за місто Чугуїв.

Урочисті заходи були завершені світлими великодніми вітаннями Христос Воскрес – зверненими один до одного і до всіх присутніх.

Переглянуто: (9)

Перейти до панелі інструментів