14-та річниця архієрейської хіротонії митрополита Єлисея

Розміщено на Бер 31, 2021 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian

31 березня 2021 року, у середу 3-ї седмиці Великого посту, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив Літургію Передосвячених Дарів у Вознесенському кафедральному соборі м. Ізюма.

Його Високопреосвященству співслужив архієпископ Олександр Городницький, духовенство собору та єпархії.

На малому вході, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей удостоїв правом носіння другого хреста з прикрасами протоієрея Олексія Сокаля.

Після сугубої єктенії була вознесена молитва за мир в нашій Батьківщині і про припинення шкідливої пошесті.

За Божественною Літургією архієпископ Олександр звершив дияконську хіротонію над Олександром Бурлій.

Після закінчення Літургії було звершено подячний молебень.

Архієпископ Олександр сердечно привітав Митрополита Єлисея з річницею архієрейської хіротонії та зачитав вітальне слово від Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

У слові-відповіді митрополит Єлисей подякував архіпастиря, духовенство та мирян за спільне служіння і молитву в цей особливий для нього день.

Прес-служба Ізюмської єпархії приєднується до привітань на честь Високопреосвященнішого Єлисея та бажає Божої допомоги в Його святительском служінні, а також міцного здоров’я і довгих років життя! Іс полла еті, Деспота!

Довідка

29 березня 2007 р. рішенням Синоду УПЦ архімандрит Єлисей (Іванов) обраний єпископом Амвросіївським, вікарієм Донецької єпархії.
31 березня 2007 р. хіротонізований на єпископа Амвросіївського.
18 жовтня 2007 р. звільнений з посади вікарія Донецької єпархії та призначений керуючим Бердянською єпархією.
Рішенням Священного Синоду УПЦ від 8 травня 2012 року (журнал №45) звільнений від управління Бердянською єпархією та призначений керуючим новоствореної Ізюмської єпархії.
22 листопада 2012 р. возведений в сан архієпископа.
28 липня 2017 р. за Божественною літургією в Києво-Печерській лаврі Блаженнійшим митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм зведений в сан митрополита.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (166)

Перейти до панелі інструментів