Різдво Христове

Розміщено на Січ 7, 2021 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian

7 січня 2021 року, у свято Різдва Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив Божественну літургію у Вознесенському кафедральному соборі м. Ізюма.

Біля дверей кафедрального собору хлібом-сіллю і букетами квітів тепло вітали Високопреосвященнішого Єлисея духовенство і віруючі.

Богослужіння почалося із зустрічі правлячого архієрея і облачення його на кафедрі.

Його Високопреосвященству співслужили клірики кафедрального собору.

За Літургією було вознесена сугуба молитва за мир в Україні та припинення смертоносної пошесті.

Після запрічастного вірша було зачитано Різдвяне послання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія вірним чадам Української Православної Церкви.

Після закінчення Божественної літургії Його Високопреосвященство сказав проповідь: «Різдво Христове принесло нам нову звістку як про Бога, так про людину і про всьому створінню. Христос прийшов світ не для того, щоб в ньому жити, а для того, щоб тут померти і смертю Своєю дарувати цьому світу вічне життя. І як тільки Він приходить у світ, щоб його врятувати, вся злість, все невіра і запеклість світу повстають на Нього. І Він переміг. Він переміг його Своєю любов’ю. Він переміг його Своїм смиренням. Він переміг його Своїм Євангелієм, яке вручив нам Своїм пришестям і дав нам образи перемоги над світом, якими ми повинні користуватися, як непорушним і найголовнішим законом нашого життя. Бог приходить у світ, як Син, щоб ми усвідомили себе дітьми нашого Небесного Отця. Він народжується на землі Сином Людським, для того, щоб кожна людина стала сином Божим. Це найголовніше з усього, що ми знаємо: Бог наш Батько, і нам в цьому світі нічого боятися. Іноді ми можемо Його не розуміти, як часто не розуміють діти своїх батьків; ми можемо Його не слухати, як часто буває в родині. Але ми завжди знаємо, що не буде такого моменту, коли ми залишимося одні, і з нами трапиться щось непоправне. Заспіваймо з благоговінням, любов’ю і трепетом Втілення Христове; воно для нас вічне вже на землі, і воно – слава всього створеного в вічності на небесах».

У цей святковий день Високопреосвященніший Єлисей нагородив Терехова Ігоря Олександровича секретаря міської ради м. Харкова орденом Різдва Христового.
Народному депутату України Дмитру Олексійовичу Шенцеву
і Ігорю Олександровичу Терехову дав образ Божого Матері “Піщанська”.

Хори кафедрального собору виконали різдвяні піснеспіви і колядки.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (196)

Перейти до панелі інструментів