У Вознесенському кафедральному соборі урочисто зустріли мощі цілителя Пантелеймона

Розміщено на Лис 17, 2020 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian

17 листопада 2020 року, в кафедральному соборі м. Ізюма відбулася урочиста зустріч частки мощей великомученика і цілителя Пантелеймона. Зустріч очолив митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей з духовенством Ізюмського благочиння і Вознесенського кафедрального собору.

У своєму слові Високопреосвященніший Єлисей сказав: «В даний час ми знаходимося в скрутному становищі з нагоди пандемії, і як ніколи потребуємо благословення Божого і молитовного заступництва святих угодників. Сьогодні до нас в собор прибула частка мощей цілителя Пантелеймона. Це явний знак милості Господньої до нас. Господь посилає нам в заступники такого усіма шанованого святого.  Прославлення святих є вираз нашого глибокого благоговіння перед їх святим життям, високими моральними досконалостями, перед їх великими подвигами віри і благочестя, рятівними для християн, бо наслідуючи угодників Божих, ми духовно зростаємо і вдосконалюємося. Помолимося зараз великомученику, щоб Господь по милості своєї відвів від нас згубний пошесть »

Перед мощами великомученика і цілителя Пантелеймона було скоєно спів акафісту з водоосвяченням.

Примітка

Мощі святого великомученика і цілителя Пантелеймона перебуватимуть у Вознесенському кафедральному соборі до 23 листопада, після чого святиня буде відвідувати храми Ізюмської єпархії, а потім поїде в Богоспасаєме місто Київ.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (131)

Перейти до панелі інструментів