Козаки Слобожанщини молитовно вшанували пам’ять Св. Пр. Петра Калнишевського

Розміщено на Лис 14, 2020 в Новини благочинь, Новини парафій

Эта запись также доступна на: Russian

13 листопада 2020 року, в день пам’яті останнього отамана Запорізької Січі, святого праведного Петра Калнишевського, в Свято-Павлівському храмі м.Харкова відбувся молебень цьому святому.


Молебное пение перед иконой покровителю всех украинских казаков было совершено руководителями отделов по делам казачества двух епархий, Харьковской и Изюмской.
Служіння очолив настоятель храму, глава відділу Харківської єпархії у справах козацтва та духовно-фізичного виховання молоді протоієрей Сергій Скубченко, співслужили: голова відділу у справах козацтва та духовно – фізичного виховання молоді Ізюмської єпархії протоієрей Михайло Шульга, а також співробітники відділу у справах козацтва Харківської єпархії, протоієрей Сергій Дамманс і ієрей Костянтин Рева.
Під час молебню були піднесені прохання про «мир в Україні», «єдність Православної Церкви», а також виголошені особливі прохання про позбавлення від коронавірусної інфекції.
Разом з духовенством, молитви до Бога і його угоднику св. козаку Петру підносили представники різних козацьких організацій м.Харкова та області, а також представник громадської організації «Союз ветеранів СБУ в Харківській обл.».
Під час величання святому, все приклалися до його іконі і були окроплені святою водою. Закінчення святкових заходів ознаменувалося доброї братською трапезою. На трапезі були обговорені подальші заходи, що проводяться Козаками, в яких обов’язково повинні брати участь Священнослужителі.

Переглянуто: (16)

Перейти до панелі інструментів