Вшанування Височинiвської ікони Божої Матері

Розміщено на Лис 5, 2020 в Новини благочинь, Новини парафій

Эта запись также доступна на: Russian

4 листопада 2020 року в селі Височинівка, Зміївського району відбулися урочистості на честь храмового свята. У цей день Православна Церква вшановує списки і образи Казанської ікони Пресвятої Богородиці, зокрема Казанської – Височинiвської.


Святкову Божественну Літургію очолив настоятель храму на честь святого великомученика Георгія Побідоносця с. Донець – протоієрей Олексій Балашов. Йому співслужили священнослужителі сусідніх парафій Зміївського благочиння: протоієрей Михайло Шульга, ієрей Олександр Онищенко, ієрей Володимир Бугрім, ієрей Геннадій Ноздрачев і протодиякон Сергій Зозуля. Також за богослужінням молився ієрей Олексій Світличний. Після закінчення Божественної літургії відбувся хресний хід навколо храму і до чудотворного джерела, де за переказами була знайдена ікона Божої Матері “Височинiвська”.

У святого джерела на колодязі був здійснений водосвятний молебень з читанням акафісту Пресвятій Діві Марії в честь ікони Її “Казанська”. Потім відбулася святкова трапеза для всіх прихожан і гостей цього торжества.
Незадовго до престольного свята, на місці отримання чудотворної “Височинiвської” ікони Пресвятої Богородиці, ієреєм Геннадієм і протодияконом Сергієм був відслужений молебень перед початком капітальної реконструкції архітектурного комплексу святого джерела.
Після реконструкції комплексу віруючі не тільки Ізюмський єпархії та Зміївського благочиння, а й паломники з усієї України зможуть поклонитися “Казанськiй-Височинiвськiй” іконі Божої Матері і молитовно попросити Ея заступництва в місці отримання.
Просимо Святих молитов до Господа нашого Ісуса Христа про цю богоугодну справу всіх Вас: і священнослужителів, і мирян.
Пресвята Богородиця спаси нас!

Переглянуто: (22)

Перейти до панелі інструментів