Високопреосвященніший Єлисей звершив чернечий постриг у Борисо-Глібському монастирі

Розміщено на Кві 10, 2020 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


9 квітня 2020 року, в четвер 6-ї неділі, квітної, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей з архіпастирським візитом відвідав Борисо-Глібський жіночий монастир с. Водяне Зміївського благочиння.

По прибуттю в обитель Високопреосвященніший звершив чин чернечого постригу.

В постризі послушниця Фотинія (Куликова) народжена для равноангельного служіння з ім’ям Юстина, в честь мучениці Іустинії. Послушниця Євгенія (Дегтярьова) пострижена в чернецтво, з ім’ям Георгія, в честь великомученика Георгія Побідоносця. Черниця Христина (Ляденко) пострижена в мантію з ім’ям Єфросинія, в честь преподобної Єфросинії ігумені Полоцької. Черниця Мартирія (Іващук) пострижена в мантію з ім’ям Євула, на честь святої Євуліі, матері великомученика Пантелеймона. Черниця Никодима (Леончикова) пострижена в мантію з іменем Іоанна, в честь великомученика Іоанна Нового Сочавського.

До новопострижених Високопреосвященніший Єлисей звернувся з повчальним словом.

Після закінчення постригу за чернечим звичаєм всі сестри по черзі підходили до новопострижених і вітали їх з запитом імені та молитовним побажанням спасіння в Господі.

У цей день настоятелька монастиря ігуменя Ангеліна (Нечаєва) молитовно відзначає своє 75-річчя. З нагоди дня народження митрополит Єлисей нагородив ігуменю Ангеліну орденом Української Православної Церкви святої великомучениці Варвари.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (247)

Перейти до панелі інструментів