Не професія, а покликання

Розміщено на Жов 18, 2019 в Новини благочинь, Новини парафій

Эта запись также доступна на: Russian


Професія учителя перегукується з професією священника, бо ці люди не просто працюють – вони служать, віддаючи своїм вихованцям не тільки знання, а й частинку сердець та душі, передаючи вікову мудрість та ведучи за руку по життю.

Тож у подружжя Сокалів, батюшки Олексія та матушки  Любові, особливе ставлення до вчителів, адже й вони самі є наставниками як для близнюківських вірян, так і для прийомних дітей, яким замінили рідних батьків. 

Традиційно вже третій рік поспіль подружжя Сокалів запрошує вчителів Близнюківського ліцею у Свято-Іллінський храм з нагоди їхнього професійного свята. Зібравшись у храмі, педагоги мали змогу подякувати Богу за літні канікули, які завершилися благополучно і дали змогу відпочити, а також за можливість знову приступити до роботи з дітьми у новому навчальному році.

Молебінь був проведений настоятелем Свято-Іллінського храму о. Олексієм, о. Іваном із Сахновщини та дияконом Ігорем. Під час служби у храмі лунали чудові голоси архієрейського хору під керівництвом о. Олега. А після молебню у трапезній, де відбулося чаювання, в, по-домашньому, теплій, затишній обстановці присутні мали змогу насолодитися концертом духовної та народної музики у виконанні архієрейського хору по благословінню високопреосвященнійшого митрополита Єлісея. Під час невимушеної бесіди матушка Любов розповіла вчителям про подорож на святу землю Єрусалиму, де нещодавно мали змогу побувати наші земляки.

«Ми щиро вдячні подружжю Сокалів за можливість відзначити професійне свято у храмі, долучаючись до духовного світу, маючи можливість помолитися та й просто побувати в церкві, – розповідає директор ліцею Маргарита Іваненко. – Адже життя настільки швидкоплинне, що за турботами, на жаль, не так часто ми, учителі, маємо змогу це зробити. Сокалі – це люди, які є учителями в житті, вони дійсно наставляють і ми йдемо за порадами  у важких ситуаціях саме до них. Приємно, що такі душевні зустрічі вже стають традицією і ми всім численним колективом чекаємо на них з нетерпінням».

Переглянуто: (202)

Перейти до панелі інструментів