Велопаломництво 2019: Київ-Святогірськ

Розміщено на Жов 11, 2019 в Новини благочинь, Новини парафій

Эта запись также доступна на: Russian


З благословення блаженнійшого Онуфрія, митрополита Київського і всієї України, з 1 по 7 жовтня відбулося велопаломництво, яке, вже з минулого 2018 року, увійшло в традицію.

Протяжність велопробігу, – з Києва до Святогорська, – склала 720 км.

1 жовтня велопаломники, після благословення предстоятеля нашої Церкви блаженнійшого Онуфрія і молебню про подорожуючих, звершеного в храмі св. Федора Освященного, вирушили в дорогу.

Маршрут велопробігу був досить складним: старт в м. Києві, потім шлях пролягав через Полтавську і Харківську області та фінішував у Свято-Успенській Святогірській Лаврі. По шляху проходження до велопаломнічеству приєднувалися священнослужителі з різних єпархій.

Під керівництвом протоієрея Петра Семащука до 5 жовтня паломники проїхали на велосипедах Київську, Бориспільську, Кременчуцьку, Полтавську, Харківську, Ізюмську та Донецьку єпархії, а 6-7 жовтня вони проїхали по Чугуївському, Балаклійському та Ізюмському благочиннях нашої єпархії.

З благословення нашого правлячого архієрея, митрополита Ізюмського і Куп’янського Єлисея, велопаломників тепло зустрічали на всіх ділянках шляху. У самому місті Ізюмі мандрівники в священному сані здійснили нічну Божественну Літургію, а миряни причастилися Святих Христових Таїн.

Вранці 7 жовтня паломники зустрілися з Владикою Єлисеєм особисто. Митрополит благословив мандрівників на подальшу дорогу. У кінцевий пункт призначення велопаломники прибули в цей же день. У всіх паломників, які звершили такий довгий і важкий шлях, з молитвою до Господа нашого про мир в Україні, залишилися приємні спогади про прийом в нашій Ізюмській єпархії.

Прот. Михайло Шульга

Переглянуто: (160)

Перейти до панелі інструментів