Освячення нижнього храму в Піщанському чоловічому монастирі

Розміщено на Вер 30, 2019 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


29 вересня 2019 року, в 15-у неділю після П’ятидесятниці, після Воздвиження, віддання свята Воздвиження Хреста, в день пам’яті великомучениці Євфимії Всехвальної, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив освячення нижнього храму на честь святителя Іоасафа, єпископа Бєлгородського в Піщанському чоловічому монастирі і Божественну літургію.

Біля дверей храму братія монастиря і парафіяни тепло вітали правлячого архієрея хлібом-сіллю і букетами квітів.

Його Високопреосвященству співслужили архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем, єпископ Губкинський і Грайворонский Софроній, братія монастиря в священному сані, духовенство Вознесенського кафедрального собору і гості в священному сані.

Після чину освячення митрополит Єлисей очолив у храмі першу Божественну літургію.

Після закінчення богослужіння було звершено славлення біля образу святителя Іоасафа.

Митрополит Єлисей привітав усіх з історичною подією для монастиря та Ізюмської єпархії – освяченням храму, особливо подякував усім хто вніс свій вклад, щоб храм був облаштований і освячений.

Високопреосвященніший Єлисей подякував архіпастирям за спільну молитву, за ту любов, яку вони проявляють до чудотворного образу Божої Матері «Піщанська», що потрудилися залишити всі свої турботи на місцях і приїхали розділити це свято з братією монастиря і з прихожанами святої обителі.

У свою чергу вітальне слово сказали архієпископ Єфрем і єпископ Софроній.

Митрополит Єлисей підніс в дар владикам архієрейські регалії.

Після чого керуючий єпархією здійснив нагородження всіх тих, хто вніс свій внесок в облаштуванні храму:

орденом преподобного Іова ігумена Почаївського був нагороджений архімандрит Матфей (Пімашін);

медаллю святителя Іоасафа, єпископа Бєлгородського були удостоєні ієромонах Леонтій (Босов), Микола Олександрович Дугін, Олена Михайлівна Думанська, Віра Василівна Слюсарчук, Ольга Миколаївна Чинська, Ганна Миколаївна Смирнова, Тетяна Миколаївна Грибанова, Людмила Василівна Ігнатенко, Світлана Леонідівна Каленкова, Євгенія Іванівна Будз, Лілія Семенівна Лямина і Наталія Володимирівна Коваленко.

Архієрейської грамотою був нагороджений ієродиякон Ісакій (Олексюк).

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (444)

Перейти до панелі інструментів