Паломники Ізюмської єпархії взяли участь у Всеукраїнському Хресному ході в м. Київ

Розміщено на Сер 15, 2019 в Новини благочинь, Новини парафій

Эта запись также доступна на: Russian


27 липня по благословенню Високопреосвященнішого Єлисея Митрополита Ізюмського і Куп’янського паломники з шести благочинь єпархії: Ізюмського, Куп’янського, Вовчанського, Дворічанського, Близнюківського та Чугуївського взяли участь у Всеукраїнському Хресному ході з нагоди святкування Дня Хрещення Русі та рівноапостольного князя Володимира в місті Києві.

Перед відправкою в храмах традиційно були відслужені молебні за подорожуючих; наставляючи паломників, настоятелі окропили їх свяченою водою.

Після прибуття в столицю України паломники відвідали святині міста: вклонилися мощам Києво-Печерських угодників в Дальніх і Ближніх печерах, помолилися перед іконою Божої Матері «Призри на смирення» у Введенському чоловічому монастирі, вмилися водою чудотворних джерел Преподобних Антонія і Феодосія в Києво-Печерській Лаврі .

Урочисто пройшов Хресний хід від Володимирської гірки до Лаврської брами, який в цьому році зібрав на молитву про благополуччя і мир в Україні близько 300 000 учасників. Ізюмські паломники раділи можливості взяти участь в такому заході і відзначили одностайність учасників хресного ходу.

По дорозі додому паломники відвідали Мгарський чоловічий монастир, щоб піднести молитву на місці спочинку Святителя Афанасія патріарха Царгородського і подвигів святителя Іоасафа Білгородського

Переглянуто: (206)

Перейти до панелі інструментів