День пам’яті преподобного Антонія Печерського

Розміщено на Сер 2, 2019 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


23 липня 2019 року, в день пам’яті преподобного Антонія Печерського, Київського, начальника всіх руських ченців і засновника чернецтва на Русі, в стінах Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври була звершена соборна Божественна літургія.

Митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей прибув до Києво-Печерської Лаври, для того щоб вшанувати пам’ять цього великого угодника Божого, взяти участь в богослужінні, а також привітати з днем ​​пам’яті небесного покровителя Високопреосвященнішого Антонія, митрополита Бориспільського та Броварського, керуючого справами Української Православної Церкви.

У день пам’яті преподобного Антонія Печерського, Київського, начальника всіх руських ченців, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію на соборній площі Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили сонм архіпастирів Помісних Православних Церков, архієреї Української Православної Церкви, а також духовенство Лаври, гості монастиря в священному сані.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до віруючих зі словом проповіді, в якому розповів про подвиг преподобного Антонія і силу Євангельського слова.

За богослужінням була вознесена молитва за мир в Україні.

По завершенні Літургії Блаженніший Митрополит Онуфрій підкреслив важливість чернечого подвигу в духовному житті Церкви. А також привітав митрополита Бориспільського та Броварського Антонія з Днем тезоіменитства, побажавши молитовної допомоги преподобного Антонія в його служінні Церкві Христовій.

У відповідь митрополит Антоній подякував Предстоятелю, архіпастирям, які прибули до Києва з інших Помісних Церков, українським архієреям, пастві за привітання і спільну молитву.

Після богослужіння відбувся багатолюдний хресний хід до Ближніх (Антонієвих) печер, де була вознесена молитва і величання преподобному Антонію Печерському.

Від імені духовенства та мирян Ізюмської єпархії Високопреосвященнійшого Антонія з днем ​​тезоменітства сердечно привітав митрополит Єлисей і побажав Його Високопреосвященству Божої допомоги в архіпастирському служінні, миру, злагоди і многая літа!

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (62)

Перейти до панелі інструментів