Свято оновлення ікони «Спас Нерукотворний» в Борисо-Глібській обителі

Розміщено на Лип 21, 2019 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


20 липня 2019 року, в день свята оновлення образу «Спас Нерукотворний», митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив Божественну літургію в Борисо-Глібському жіночому монастирі, в нижньому храмі ікони Божої Матері «Утамуй мої печалі», с. Водяне Зміївського благочиння.

Богослужіння почалося із зустрічі архієрея і одягання його на кафедрі в центрі храму.

Його Високопреосвященству співслужили архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем, єпископ Баришівський Віктор, духовенство монастиря, Зміївського благочиння, Вознесенського кафедрального собору та гості у священному сані.

За богослужінням співав сестринський і чоловічий архієрейський хор.

На малому вході, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей нагородив ігуменю монастиря Ангеліну (Нечаєву) правом носіння другого хреста.

Після запричастного вірша архімандрит Симеон (Негрецкій) виголосив проповідь про чудотворний образ «Спас Нерукотворний».

Після закінчення богослужіння було звершено славлення у оновленого образу.

Високопреосвященніший Єлисей у своєму вітальному слові наголосив, що поновлення ікон вказують, що благодатна допомога не віднята від нас, що і сьогодні сила благодаті Божої здатна перетворити кожну людину, а через людину – і весь світ. Ми святкуємо сьогодні день поновлення ікони «Спас Нерукотворний». І хай допоможе Господь утримати цей знак Божої присутності в світі і в нашому серці.

Керуючий єпархією здійснив нагородження всіх тих, хто особливо потрудився на славу святої Матері Церкви:

медаллю Піщанської ікони Божої Матері ІІ ступеня були нагороджені схимонахиня Феоктиста (Боднар), черниця Рафаїла (Боднар), черниця Марія (Комова), черниця Христина (Ляденко).

Архієрейськими грамотами були удостоєні схіігуменья Серафима (Санталова), черниця Лука (Тарусіна), черниця Никодима (Леончикова), черниця Олександра (Луцан), Безпальчук Анатолій Миколайович.

Митрополит Єлисей ще раз привітав сестер обителі, архіпастирів, священнослужителів, нагороджених і всіх, що приїхали на молитву, з цим воістину великим святом.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (123)

Перейти до панелі інструментів