Закладка капсули під споруджуваний храм в с. Чемужівка Зміївського округу

Розміщено на Жов 10, 2017 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


10 жовтня 2017 року, у вівторок, в день пам’яті мученика Калістрата і дружини його, священномученика Петра, митрополита Крутицького, преподобного Саватія Соловецького, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив закладку капсули на місці будівництва храму на честь преподобного Антонія Києво-Печерського в с. Чемужівка Зміївського округу.

Його Високопреосвященству співслужили протоієрей Олексій Годлевський, настоятель храму протоієрей Антоній Старцев, протоієрей Михайло Шульга та секретар єпархії архідиякон Юрій Чудак.

Під час молебного співу була вознесена сугуба молитва за мир в Україні.

Після закінчення молитви митрополит Єлисей звернувся до віруючих з пастирським словом, після чого здійснив нагородження благодійників споруджуваного храму церковними нагородами:

медаллю преподобних Антонія і Феодосія Печерських був нагороджений настоятель храму протоієрей Антоній Старцев;

орденом Святителя Миколая був нагороджений Олег Вікторович Чувенков;

медаллю преподобних Антонія і Феодосія Печерських був нагороджений Андрій Леонідович Яловенко;

грамотою Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія був нагороджений Олександр Петрович Шейко;

грамотою правлячого архієрея були нагороджені Димитрій Володимирович Косінов, Володимир Григорович Яловенко, Ігор Іванович Іванчишин, Володимир Володимирович Зінов’єв і Тетяна Олексіївна Орлова.

У дар парафії правлячий архієрей подарував ікону Пресвятої Богородиці «Солодке цілування», написану на святій горі Афон у монастирі Філофей.

Після закінчення нагородження Високопреосвященніший Єлисей дав архіпастирське благословення.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (463)

Перейти до панелі інструментів