Неділя про блудного сина

Розміщено на Лют 12, 2023 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian

12 лютого 2023 року в Неділю про блудного сина, святих вселенських вчителів і святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоуста Преосвященніший Іоанн єпископ Ізюмський і Куп’янський звершив Божественну літургію у Свято-Успенському храмі с. Бірки Зміївського благочиння.

Його Преосвященству співслужили секретар єпархії протоієрей Юрій Чудак, настоятель храму протоієрей Сергій Стешенко та гості у священному сані.

На сугубій єктенії Архіпастир підніс молитви за мир в Україні, воїнів, які захищають нашу землю та постраждалих від війни.

Після відпусту було звершено чин славління святителям, а також виголошено многоліття Предстоятелю Української Православної Церкви Блаженнішому Онуфрію Митрополиту Київському і всієї України, Преосвященному Іоанну єпископу Ізюмському і Куп’янському, духовенству та вірянам Православної Церкви.

На завершення єпископ Іоанн звернувся до вірян зі словом, в якому пояснив історію Євангельської притчі про блудного сина (Лк.15,11:24), про образ того життя, який він обрав, про роздуми та осмислення ним того, що земні блага швидко закінчуються, про покаяння перед батьком та любов, з якою отець зустрів свого заблудшого сина.
“У цій притчі, брати і сестри, ми бачимо самих себе. Як часто ми віддаляємось від Бога, забуваємо свої обітниці щодо життя по заповідям Його, хочемо жити по своїй волі і, таким чином, все далі і далі ухиляємося від Бога. А Господь, навіть коли людина віддаляється від Нього, не залишає її, піклується про неї, очікуючи її повернення з каяттям. А для того, щоб людину повернути на праведний шлях спасіння, Господь попускає різні випробування, щоб людина замислилася над своїм життям і повернулася на правильний шлях. Тому, брати і сестри, оговтаємось, залишимо сторону гріха і повернемось до сім’ї Отця Небесного, де нас очікує любов, прощення, милість і все те, що нам потрібно не тільки для цього земного життя, але й, особливо, для життя вічного” – підсумував Архієрей.

Архіпастир подякував усім за спільні молитви та преподав своє архіпастирське благословіння.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (124)

Перейти до панелі інструментів