Гуманітарна допомога УПЦ в зону АТО (ООС)

Розміщено на Жов 6, 2021 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian

З благословення предстоятеля Української Православної Церкви – блаженнійшого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, до свята Покрови Пресвятої Богородиці та до дня Захисникiв України, священнослужителі УПЦ з Київської, Бориспільської та Олександрійської єпархій відправляться в зону бойових дій, щоб привітати нужденних діток з дитячих будинків і військовослужбовців Української армії з наступаючим святом Покрови Пресвятої Богородиці.

Очолює поїздку головний військовий священик УПЦ – протоієрей В’ячеслав Яковенко. Разом з ним в заході беруть участь: клірик Бориспільської єпархії – протоієрей Максим Молотков та клірик Олександрійської єпархії – протоієрей Олександр Шнякін. Гуманітарний вантаж являє собою продукти харчування, гігієнічні засоби, ліки, кровоспинні препарати та інші необхідні речі.

З собою, для якнайшвидшого настання миру на нашій землі священики взяли ікону Пресвятої Богородиці з часткою Її Покрова, щоб Цариця Небесна невидимо покривала жителів Донбасу від всякого зла, і ікону із часточками мощів святих воїнів, для захисту наших українських військовослужбовців від марних поранень і загибелі.
По дорозі в зону АТО (ООС), вся група священиків і православних волонтерів заїхали в місто Ізюм, для поклоніння чудотворній святині – Піщанської ікони Божої Матері, де скоїли молебний спів перед її Образом і взяли благословення у Цариці Небесної на майбутню і не легку подорож по місцях бойових дій.

Група планує відвідати багато міст Донецької та Луганської областей до свята Покрова, але перш за все місто Щастя, де передадуть допомогу в дитячий будинок, в якому перебувають діти, які втратили батьків в результаті військових дій. Делегація священиків планують обов’язково відвідати місто Кремінна, де розташовується дитячий будинок з інвалідами ДЦП та синдромом “Дауна” і передати діткам радість наступаючого свята у вигляді подарунків.

Завершити поїздку священнослужителі планують в г. Мариуполь в день Покрови Пресвятої Богородиці. Тут, в Маріуполі, священнослужителі привітають з професійним святом військовослужбовців Збройних Сил України, безпосередньо на лінії фронту. Побажаємо їм допомоги Божої в цій не легкiй, але дуже важливiй і необхіднiй подорожi!

Слід зазначити, що з благословення Високопреосвященнішого Єлисея, митрополита Ізюмського і Куп’янського, такі гуманітарні місії в зону АТО – в місто Авдіївку і інші населені пункти постраждалі від війни в Ізюмській єпархії відбуваються регулярно.
Церква продовжує нести своє спасенне і миротворче служіння в ті місця, де це необхідно перш за все!

Всі священнослужителі та віруючі УПЦ моляться про те, щоб перестали гинути люди і швидше настав довгоочікуваний мир в нашій Богом береженої країні Україні.

Переглянуто: (46)

Перейти до панелі інструментів