День Святої Трійці, смт Ковшарівка

Розміщено на Чер 20, 2021 в Новини благочинь, Новини парафій

Эта запись также доступна на: Russian

Апостоли і Матір Божа перебували в Єрусалимі після Вознесіння Господнього на небо. Посиленою полум’яною молитвою і постом вони готували себе до зустрічі з Духом Утішителем, Якого обіцяв послати від Отця Христос. І ось здійснилося це чудо божественне! Дух Святий зійшов на них. Своїм всемощним диханням одушевив їх і вогненними язиками просвітив їх уми і запалив серця. У вигляді вогненних язиків Дух Святий спочив на кожному і на Матері Божої.

І тільки тоді всі учні остаточно зрозуміли спокутне значення явища в світ Господа і вже непохитно увірували в Нього як в Спасителя світу і Сина Божого.

З цього моменту апостоли отримали свідоме і чітке уявлення про Бога Отця, Який любов Свою до людей послав на землю Свого Сина; про Сина, що зійшов на землю і постраждалому за весь рід людський, і про Духа Святого Утішителя, що осяває Своєю благодаттю всіх, хто готує себе до сприйняття Його.

Вони пізнали Святу Трійцю! Отримавши благодать Святого Духа, отримали і дари мудрості, пророцтва, благовістя і чудотворення.

Їм була дана здатність говорити на різних мовах, яких вони досі не знали; кожен на тій мові, на якій він мав проповідувати в чужій країні, куди направить Промисел Божий.

З тих пір ім’я Боже і вчення Христа Спасителя стало проповідувати далеко за межами Єрусалиму.

Тому-то так радісне цьогорічне свято, тому-то так особливо і відчуваємо ми себе в цей день. Сьогодні благодать Святого Духа особливо і невимовно наповнює повітря і всіх нас, нікому не дозволяє себе почувати по-буденному.

Сьогодні Сама Свята Трійця, на честь Якої це свято, осіняє благодаттю Своєю всю землю, посилає промені Свого божества в нашу душу. І від цього так тепло, радісно і урочисто у нас на душі.

Сьогодні більше, ніж в інші дні, ми здатні зрозуміти і оцінити, яким скарбом володіємо ми, шануючи Бога, саме в Трійці поклоняємого.

Звернемося ж з любов’ю до Бога Духу Святому і помолимося словами безцінної молитви: «Царю Небесный, Утешителю, Душе истины, Иже везде сый и вся исполняяй, Сокровище благих и жизни Подателю, прииди и вселися в ны, и очисти ны от всякия скверны, и спаси, Блаже, души наша!»

Переглянуто: (15)

Перейти до панелі інструментів