Троїцька субота в смт Ковшарівка

Розміщено на Чер 19, 2021 в Новини благочинь, Новини парафій

Эта запись также доступна на: Russian

Поминальна батьківська субота напередодні святкування дня Святої Трійці і називається Троїцької суботою.
У Храмі Святих Благовірних князів Петра і Февронії відбулася Вселенська панахида, в якій вшанували пам’ять«всех от века усопших православных христиан, отцов и братьев наших.»

Саме в дні Вселенських поминань покійних, Свята Церква особливо нагадує нам, що наше життя – це життя в любові Христової. Христос постраждав за нас, пролив кров за нас, помер на Хресті за нас. Ми повинні виявляти нашу віру в любові до ближнього, але не тільки до тих, хто нас зараз оточує, але і в любові до тих, хто вже відійшов до Господа. Це, перш за все, – молитва, молитва церковна тут, в храмі, за богослужінням, під час звершення Божественної Євхаристії, а також і молитва домашня, коли ми вдома читаємо Псалтир по покійних.

Це також і милостиня, яку ми зобов’язані творити в продовження всього нашого життя. Про це Свята Церква нагадує нам в ці дні, щоб ми відклали всяке інше, житейське піклування, відклали свої лінощі і прийшли в храм Божий піднести щирі, гарячі молитви про те, щоб Господь упокоїв тих, за кого ми молимося, не позбавив їх Свого Небесного Божественного Світла і помилував би і нас грішних.

Переглянуто: (12)

Перейти до панелі інструментів