Богослужіння в Піщанському чоловічому монастирі

Розміщено на Лют 13, 2021 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian

13 лютого 2021 року, у свято святих безсрібників і чудотворців мучеників Кіра та Іоанна, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив Божественну літургію в Піщанському чоловічому монастирі м. Ізюма.

Його Високопреосвященству послужила братія монастиря в священному сані.

Перед початком Літургії було звершено спів акафісту Пресвятій Богородиці.

За Богослужінням була вознесена сугуба молитва за мир в Україні та про припинення шкідливої пошесті.

У своєму архіпастирському слові митрополит Єлисей сказав: «Апостол Павел пише: «вразумляйте бесчинных, утешайте малодушных, поддерживайте слабых». Так було і в Старому завіті. Бог попереджав Свою церкву: «нищие всегда будут среди земли твоей; потому я и повелеваю тебе: отверзай руку твою брату твоему, бедному твоему и нищему твоему на земле твоей» (Втор.15:21). Адже тільки стикаючись з різними проявами зла в нашому світі, – ми бачимо, хто ми самі, чого ми варті і що встигли придбати за наше християнське життя! Христос недаремно каже, що шлях в Царство Небесне – вузький, що врата вузькі: дуже вимоглива заповідь Христова, бо вона відноситься до області любові, а не закону. Закон визначає нам правила життя, але він завжди десь кінчається, і за цією межею ми від нього вільні. Любов же межі не знає; вона вимагає нас до кінця, цілком. Ми не можемо тільки якоюсь частиною душі зігрітися; якщо ми це допустимо, ми потухнем, охолонемо. Ми повинні запалати всім нашим серцем, і волею, і тілом, і перетворитися в купину неопалиму, в той кущ, який бачив Мойсей у пустелі, – який горів всім своїм єством і не згорав. Будемо вчитися ціною всецілої любові, ціною відкидання від себе, ціною жертви – будемо вчитися цієї любові. І тільки тоді зможемо ми сказати, що ми стали учнями Христа».

На честь 80-річчя був нагороджений насельник монастиря схимонах Воніфатій (Чернишов) медаллю Піщанської ікони Божої Матері 2 ступеня.

Після нагородження митрополит Єлисей дав усім, хто молиться своє архіпастирське благословення.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (59)

Перейти до панелі інструментів