Хресна хода по м. Ізюму з Піщанським образом Богоматері

Розміщено на Вер 22, 2020 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian

16

22 вересня 2020 року, в Вознесенському кафедральному соборі митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей з духовенством собору і братією Піщанського чоловічого монастиря звершив спів акафісту з водоосвяченням перед чудотворним образом Божої Матері «Піщанської».

Після закінчення молебного співу чудотворний образ Богородиці був поміщений на автомобіль, де також була встановлена дзвіниця, насельники Піщанського монастиря об’їхали м.Ізюм, кропив вулиці і його околиці святою водою молячись Христу Богу і Його Пречистiй Матері про припинення згубної пошесті.

Свою назву «хресний» ці ходи отримали від несомого попереду хреста. Ісус Христос, йдучи на страждання, ніс на плечах хрест. Тому і ми несемо попереду ходу розп’яття. Хрест, ікона Божої Матері, свічки, церковні прапори-хоругви, ікони, мощі – ось незмінні святині цих процесій. Це символи єднання з Церквою небесної. Традиція робити хресні ходи під час згубних пошестей бере свій початок з давніх часів. Так, з IX століття традиція зносити Животворящий Хрест під час епідемій утвердилася в Константинополі, а в наступні століття поширилася вже на весь православний світ. Нашим боголюбивим народом під час подібних лих завжди відбувалися молитовні процесії з чудотворними іконами та іншими святинями. У тому нещасті, яке спіткало всю Землю, люди підносили перед ними сердечну молитву. А молитва до Божої Матері завжди має відповідь.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (87)

Перейти до панелі інструментів