Хрещення Господнє

Розміщено на Січ 19, 2020 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


19 січня 2020 року, в свято Святого Богоявлення – Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив Божественну літургію та чин Великого освячення води в Піщанському чоловічому монастирі м. Ізюма.

Його Високопреосвященству співслужили клірики монастиря та кафедрального собору.

Після запричастного вірша ієромонах Леонтій (Босов) звернувся з проповіддю, в якій нагадав усім про суть і історію свята Хрещення Господня.

Після закінчення Божественної літургії Високопреосвященніший Єлисей, клірики і парафіяни монастиря попрямували до святого джерела Божої Матері, де був звершений чин Великого освячення води.

Водохресна вода називається «агіасма», що по-грецьки означає «святиня». Ми ставимося до неї з особливим благоговінням. Дарунки святої води перераховуються в молитві при її освяченні: прощення гріхів, зцілення недуг, всегубітельство демонів, виконання ангельської сили …

Здійснивши освячення води, митрополит Єлисей окропив святою водою безліч присутніх людей, після чого всі бажаючі мали можливість долучитися до хрещенськой води і набрати цієї святої води для подальшого домашнього вжитку.

У своєму слові, сказаному після водосвяття, правлячий архієрей, привітав всіх прихожан з великим двунадесятим святом Хрещення Господнього, побажав, щоб кожному, хто з вірою випиває цю воду, вона стала зміцненням і освяченням душі і тіла.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (94)

Перейти до панелі інструментів