Новорічне богослужіння

Розміщено на Січ 1, 2020 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


Опівночі 1 січня 2020 року, в день пам’яті мученика Воніфатія, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив Божественну літургію в чоловічому монастирі на честь «Піщанської» ікони Божої Матері м. Ізюма.

Після прибуття в обитель правлячий архієрей молився з братією монастиря на полунощниці.

За Божественною літургією Його Високопреосвященству послужила братія монастиря в священному сані та клірики кафедрального собору та єпархії.

На малому вході з благословення митрополита Єлисея ієромонах Герман (Дойников) був нагороджений наперсним хрестом.

Після запричастного вірша архімандрит Матфей (Пімашін) виголосив проповідь про мученика Воніфатія.

Після закінчення Літургії було звершено молебень мученику Воніфатію з водоосвяченням.

Митрополит Єлисей звернувся до віруючих з пастирським словом, в якому побажав усім Божого благословення, допомоги у всіх справах, миру, радості, здоров’я тілесного і душевного, благополуччя в родинах і миру в душі. Високопреосвященніший зазначив: «Ми повинні пам’ятати слова Святого Письма:” Без Мене не можете робити нічого “. Завжди і за все слід дякувати Богові. В особистому житті кожного з нас, без сумніву, було щось таке, за що слід особливо дякувати Господу. Але було у нас в минулому році чимало і такого, за що слід просити у Бога прощення, з молитвою про те, щоб Він допоміг нам в новому році виправитися, стати краще. Новий рік — це нові можливості. Бог благословляє нас і закликає до творення любові і миру в своїх сім’ях і робочих колективах. Дай Бог, щоб у нашому житті змогли знайти відображення святість, правда і велич Божа, на благо ближніх і в власне наше спасіння».

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (96)

Перейти до панелі інструментів