Велопробіг Київ-Святогірськ. Зустріч Київських священиків з молоддю двох Єпархій: Ізюмської і Харківської

Розміщено на Жов 15, 2018 в Новини благочинь

Эта запись также доступна на: Russian


З благословення блаженнійшого Онуфрія, митрополита Київського і всієї України від 1 жовтня стартував веломарафон, по маршруту Свято-Успенська Києво-Печерська лавра – Свято-Успенська Святогірська лавра.

4 жовтня 2018 року велопаломники, під керівництвом настоятеля храму Св. Феодора Освяченого (м. Київ), прот. Петра Семащука, прибули в м. Харків.

У Першій столиці учасників велопробігу в м. Харкові та м. Ізюмі, зустрів співробітник молодіжного відділу Ізюмської єпархії прот. Михайло Шульга. Отець Михайло допоміг велопаломникам влаштуватися на час перебування в Харкові. Паломники пообідали в Трапезному Храмі Покровського монастиря. Після короткого відпочинку учасників пробігу прот. Михайло Шульга провів для них екскурсію по святих місцях, розташованих в центрі міста Харкова.

Паломники побували в Свято-Покровському чоловічому монастирі (1726), Свято-Успенському Соборі (1657) і Свято-Благовіщенському кафедральному Соборі (1901, найбільший кафедральний собор Східної Європи), де приклалися до святинь: Озерянської ікони Божої Матері, а також до мощів святителів – Мелетія, архієпископа Харківського і Охтирського і Афанасія Патріарха Царгородського (Константинопольського); Священномученика Олександра (Петровського), архієпископа Харківського.

Після екскурсії, разом з отцем Михайлом священики з Київських храмів, мали можливість поспілкуватися зі студентами Харківської Духовної Семінарії, православною молоддю двох єпархій (Харківської та Ізюмської) і розповісти їм про складне, але цікаве паломництво. На наступний день після молебню велосипедисти-паломники вирушили в м. Чугуїв, а звідти – в м. Ізюм.

В Ізюмі, в Свято-Вознесенському соборі, їх тепло зустрів прот. Миколай Данилів. З благословення Високопреосвященнішого Єлисея митрополита Ізюмського і Куп’янського паломники в священному сані співслужили Божественну Літургію. Після закінчення богослужіння вони відвідали Піщанський чоловічий монастир і чудотворне джерело. Потім вони продовжили свій маршрут і вже до вечора вони прибули до кінцевого пункту призначення – в Святогірську Лавру.

Метою цієї поїздки є молитва за мир в нашій країні і з’єднанні в православ’ї заходу і сходу України – також, як і в 2016 році під час поїздки на велосипедах з Києва в Свято-Успенську Почаївську лавру.

Наступного року отець Петро планує знову поїхати цим маршрутом і взяти з собою більше православної молоді.

До зустрічі в 2019 році!

Переглянуто: (202)

Перейти до панелі інструментів