Свято оновлення ікони «Спас Нерукотворний» в Борисо-Глібській обителі

Розміщено на Лип 21, 2018 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


20 липня 2018 року, в день свята оновлення образу «Спас Нерукотворний», митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив Божественну літургію в Борисо-Глібському жіночому монастирі, в нижньому храмі ікони Божої Матері «Утамуй мої печалі», с. Водяне Зміївського благочиння.

Правлячого архіпастиря тепло вітали ігуменя Ангеліна з сестрами.

Богослужіння почалося із зустрічі архієрея і одягання його на кафедрі в центрі храму.

Його Високопреосвященству співслужили архієпископ Городницький Олександр, єпископ Бердянський Приморський Єфрем, духовенство монастиря, Зміївського благочиння і Вознесенського кафедрального собору.

За богослужінням співав сестринський і чоловічий архієрейський хор.

Після запричастного вірша Преосвященніший Єфрем сказав проповідь про чудотворний образ «Спас Нерукотворний.

Після закінчення богослужіння було звершено славлення біля оновленого образу.

Високопреосвященніший Єлисей у своєму вітальному слові наголосив, що поновлення ікон вказують, що благодатна допомога не віднята від нас, що і сьогодні сила благодаті Божої здатна перетворити кожну людину, а через людину – і весь світ. Ми святкуємо сьогодні день поновлення ікони «Спас Нерукотворний». І хай допоможе Господь утримати цей знак Божої присутності в світі і в нашому серці.

Митрополит Єлисей ще раз привітав сестер обителі, архіпастирів, священнослужителів і всіх, що приїхали на молитву, з цим воістину великим святом.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (171)

Перейти до панелі інструментів