Переддень Вознесіння Господнього

Розміщено на Тра 16, 2018 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


16 травня 2018 року, напередодні свята Вознесіння Господнього, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив всенічне бдіння у Вознесенському кафедральному соборі м. Ізюма.

Його Високопреосвященству співслужили архієпископ Городницький Олександр та клірики кафедрального собору.

Після закінчення богослужіння митрополит Єлисей привітав усіх зі святом і звернувся до пастви: «Вітаю всіх вас, дорогі брати і сестри, з престольним святом нашого собору. Я молитовно бажаю всім нам, щоб кожен з нас не забував, що Господь завжди перебуває з нами. Щоразу після свята Пасхи Христової, коли змовкають Великодні піснеспіви, серцем мимоволі опановує якийсь смуток. Але ми повинні пам’ятати про те, що Господь невпинно з нами. І свято Вознесіння Господнього свідчить про це».

Для прихожан і паломників, в честь престольного дня, трудівниками собору була приготовлена ​​святкова трапеза.

Історія свята

Святкування Вознесіння Господнього відбувається в сороковий день після Воскресіння Христового (Діян. 1, 1-12; Мк. 16, 12-19; ​​Лк. 24, 50-52). Цей день завжди припадає на четвер 6-ї неділі після Пасхи.

Початок святкування Вознесіння Господнього походить з давніх-давен. Так, уже Апостольські Постанови передбачають здійснювати його в сороковий день після Пасхи (книга 5, гл. 18). Особливо важливі в цьому відношенні свідоцтва св. Іоанна Златоуста і блаж. Августина. Перший називає це свято найважливішим і великим і відносить його до розряду свят, які, подібно до Великодня і П’ятидесятниці, безсумнівно, встановлені апостолами. Останнє, згадуючи про повсюдне вшановування свята, за переказами, прямо присвоює йому апостольське встановлення.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (121)

Перейти до панелі інструментів