13 Всеукраїнська конференція синодального відділу у справах молоді

Розміщено на Жов 10, 2017 в Новини благочинь

Эта запись также доступна на: Russian


У теплі осінні дні з 2 по 5 жовтня 2017 року у Богом рятованому місті Бердянську відбулася 13 Всеукраїнська конференція синодального відділу у справах молоді.

З благословення високопреосвященнішого Єлисея, митрополита Ізюмського і Куп’янського, від нашої єпархії також були відправлені представники. За чотири дні було розглянуто дуже багато цікавих тем. Незважаючи на те, що для конференції було виділено дуже мало часу, але ці дні були насичені цікавими доповідями та презентаціями. Також під час проведення цього заходу допомогли розрядити серйозну обстановку представники молоді з різних регіонів України. Вони приготували, крім своїх виступів, творчий вечір, на якому кожен присутній зміг продемонструвати свої таланти і особливості.

У перший день, відразу після прибуття в м. Бердянськ, в пансіонат «Славутич», нас зустріли волонтери і відразу ж нагодували сніданком, після чого нас розмістили в комфортабельні номери.

Урочисте відкриття конференції почалося з молебню «Про покликання Духа Святого до всякого доброго діла». Молебень очолив голова синодального відділу у справах молоді єпископ Обухівський Іона (Черепанов). Потім оголосив привітання від Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Після цього з привітаннями виступили Преосвященніший єпископ Бердянський і Приморський Єфрем (Ярінко), який і підготував всі умови, для нашого комфортного перебування, архієпископ Іона – глава синодального молодіжного відділу УПЦ; архімандрит Іоасаф (Перетятько) – перший заступник голови відділу у справах молоді. Потім виступив з доповіддю протоієрей Євген Клименко –клірик Бердянської єпархії, який нам коротко розповів про саме місто Бердянськ і про Бердянську єпархію в цілому. Хочеться відзначити, що всі чотири дні нас три рази в день годували смачною їжею. І в момент куштування їжі (трапези) ми мали можливість ближче один з одним познайомитися і поспілкуватися зі старими знайомими.

На наступний день, 3 жовтня, були також зачитані доповіді, підготовлені учасниками конференції на дуже важливі богословські теми. Зокрема з доповідями виступили Преосвященніший Олексій (Шпаков), єпископ Вознесенський і Первомайський, який нам, пастирям, показав зворотну сторону архієрейського служіння. Допоміг нам поставити себе на Його місце і зрозуміти всі тяготи і складності архипастирської життя.

Потім виступали Владислав Дятлов; єпископ Веніамін (Погрібний); протоієрей Олександр Князюк й інші учасники. Хочеться відзначити, що виступ владики Веніаміна викликав особливе захоплення і дискусії у присутніх. Потім з доповіддю про виконану роботу виступали голови і представники молодіжних єпархіальних відділів, які презентували свої проекти та ідеї. Виступили, в тому числі і Ізюмські учасники конференції. На кынець залишили найдивніший і барвистий виступ протоієрея Андрія Пінчука, який своєю харизматичністю і особливою здатністю донести до людей дуже незвичайні і незручні теми, буквально «підірвав» зал барвистим доповіддю. Після вечері відбувся творчий вечір, який радував усіх присутніх до пізньої ночі. Особливість цього вечора полягала в тому, що кожен глядач був одночасно і учасником концерту. Тобто, кожен присутній був і актором, і глядачем одночасно.

4 жовтня в соборному храмі Різдва Христового міста Бердянська відбулася святкова соборна Божественна літургія, яку очолив владика Іона в співслужінні владик Єфрема і Веніаміна. Також співслужили архієреям всі бажаючі священнослужителі, учасники конференції з усіх єпархій УПЦ.

На малому вході, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Онуфрія, митрополита Київського і всієї України, архієпископом Обухівським Іоною був нагороджений протоієрей Євген Клименко правом служіння Божественної літургії з відкритими Царськими воротами до молитви «Отче наш».

Після закінчення богослужіння нагороджений отець Євгеній нам провів дивовижну та цікаву, пішохідну екскурсію центром міста і святими місцями Бердянська.

Після повернення в пансіонат ми ще прослухали кілька цікавих доповідей Єлизавети Авраменко; протоієрея Ігоря Мельникова та інших учасників.

До вечора на наші запитання відповідав заступник голови ВЗЦЗ УПЦ протоієрей Микола Данилевич, який дуже мудро і зважено розповів про ситуацію в нашій Церкві на сьогоднішній день. Було задано дуже багато гострих, але важливих питань отцю Миколаю, на які він блискуче давав відповіді.

5 жовтня, в завершальний день нашої молодіжної конференції, нас порадували представники багатьох єпархій своєю просвітницькою діяльністю. Для себе на замітку ми взяли багато цікавих моментів.

Далі виступали протоієрей Олександр Мірошниченко та ігумен Валеріан (Головченко), які також цікаво розповідали про тему своїх доповідей. «Родзинкою» останнього дня стала доповідь протоієрея Олександра Клименка – переможця українського шоу «Голос Країни 2017». Отець Олександр також відповів на багато питань, які люди не мали можливості поставити раніше.

У висновку Владика Іона очолив святкову братську трапезу, на якій він благословив усіх учасників конференції на зворотний шлях. Чотирнадцять годин і ми вже вдома, з радістю згадуємо і аналізуємо всю почуту інформацію. Проведення таких конференцій приносить величезну користь в справі освіти молоді і всієї Церкви в цілому.

З програмою конференції можна більш детально ознайомитися на офіційному сайті синодального відділу у справах молоді УПЦ (sinod-molodost.in.ua).

Протоієрей Михайло Шульга, іерей Олексій Прокопкін

Переглянуто: (80)

Перейти до панелі інструментів