Паломники Ізюмської єпархії взяли участь в урочистостях з нагоди Дня Хрещення Русі та закінчення Всеукраїнської хресного ходу за мир в Україні

Розміщено на Сер 4, 2017 в Новини благочинь

Эта запись также доступна на: Russian


26-28 липня 2017 року, з благословення Високопреосвященнішого Владики Єлисея, група паломників Ізюмського і Куп’янського благочиній Ізюмської єпархії взяла участь в урочистостях з нагоди свята святого Рівноапостольного Великого князя Володимира та Дня Хрещення Русі. Супроводжували паломників архімандрит Симеон (Негрецький) і протоієрей Олексій Лісняк.

Перед початком поїздки в Вознесенському кафедральному соборі був відслужений молебень про благополучну подорож, всі учасники і великий комфортабельний автобус були окроплені Св. Хрещенською водою і мандрівники вирушили в дорогу. В цей же день відвідали Покровський чоловічий монастир м. Харкова.

Після прибуття до Києва паломники помолилися на місці спочинку колишнього предстоятеля нашої Церкви Блаженнішого митрополита Володимира, відвідали святині Києво-Печерської Лаври, приклалися до святих мощей преподобних угодників, після чого вирушили на Володимирську гірку, де відбувся святковий молебень.

У цьому році в багатотисячному хресному ході за мир в Україні від пам’ятника Рівноапостольному князю Володимиру до стін Києво-Печерської Лаври брали участь священство і паломники з усіх єпархій Української Православної Церкви, а також представники з Білорусі, Греції та Афона. 11 чудотворних ікон представляли молитовну єдність нашої богоспасаємої Української землі, і в їх числі ікона «Спас Нерукотворний» з Борисо-Глібського жіночого монастиря нашої єпархії.

Настрій у всіх хрестоходців був святковий і, незважаючи на досить спекотну погоду, всі відчували особливе молитовне натхнення, а кілька кілометрів київських вулиць до Києво-Печерської лаври паломники подолали буквально на крилах молитви.

Після закінчення хресного ходу паломники вирушили до Покровського жіночого монастиря, де були присутні на святковій всеношній, а потім смачно повечеряли і розташувалися на нічліг в Трифонівському храмі на Троєщині. За наданий теплий прийом всі були дуже вдячні настоятелю о. Віталію і його парафіяльним помічникам.

На наступний день всі брали участь у Божественній літургії на площі перед Успенським храмом Києво-Печерської Лаври, багато причастилися Св. Христових Таїн.

Особливу радість у ізюмчан викликала новина про зведення правлячого архієрея Ізюмської єпархії в сан митрополита і можливість першими привітати свого архіпастиря з цією нагородою.

Після закінчення святкової Літургії, мандрівники відвідали Іонинський монастир м. Києва, а по дорозі додому заїхали також у Мгарський чоловічий монастир.

Незабутня радість свята Дня Хрещення Русі та паломництва надовго залишиться в серцях учасників цієї поїздки.

Архімандрит Симеон (Негрецький)

Переглянуто: (17)

Перейти до панелі інструментів