Паломницько-екскурсійна поїздка дітей в м. Харків

Розміщено на Тра 29, 2017 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


27 травня 2017 року, з благословення Високопреосвященнішого Єлисея, архієпископа Ізюмського і Куп’янського, від недільної школи при Свято-Вознесенському кафедральному соборі м. Ізюма була здійснена паломницько-екскурсійнапоїздка в м. Харків.

У Харкові діти в супроводі батьків і керівників недільної школи відвідали Благовіщенський кафедральний собор, у якому приєдналися до соборної молитви на чолі з Предстоятелем Української Православної Церкви Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм. Також вихованці Ізюмської духовної школи вклонилися великим святиням Харківського краю – мощам свт. Афанасія, патріарха Константинопольського, свт. Олександра і Мелетія, архієпископів Харківських.

По завершенні богослужіння наша екскурсія вирушила в Свято-Покровський чоловічий монастир, у якому діти і дорослі зупинилися на невеликий відпочинок з трапезою.

О 12.00 вихованці недільної школи відвідали Харківський історичний музей ім. Н.Ф. Сумцова, де стикнулися з історією Київської Русі і нашого краю з IX по XVIII століття і з найтривожнішим періодом ХХ століття –  Другою світовою війною.

Наступним пунктом нашої поїздки став Харківський художній музей. Нашій  увазі постали роботи художників як нашого краю, так і твори митців світового значення, – від робіт І.Є. Рєпіна та І.К. Айвазовського до творінь Пітера Брейгеля і Фердинанда Боля.

Завершенням нашої екскурсії стало відвідування екопарку Фельдмана. Тут діти, а також їх батьки з керівниками недільної школи, стали свідками незвичайної глибини і краси нашого світу. Величні леви і тигри, граціозні леопарди і гепарди, кумедні мавпи і лемури, екзотичні птахи і ведмеді, а також багато іншого викликало в дітях неймовірну бурю захоплення і радості.

З глибокою вдячністю діти і дорослі сприйняли організовану Владикою Єлисеєм і керівниками недільної школи поїздку святими і знаменними місцями міста Харкова, яка вже стає традиційним завершенням навчального року. І всі з великим нетерпінням чекають нових заходів, відкриттів і поїздок від духовної школи при Свято-Вознесенському кафедральному соборі м. Ізюма.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (33)

Перейти до панелі інструментів