День Святого Духа

Розміщено на Чер 18, 2019 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


17 червня 2019 року, в понеділок П’ятидесятниці, День Святого Духа, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив Божественну літургію в Троїцькому храмі с. Безмятежне Шевченківського округу.

Богослужіння почалося з урочистої зустрічі правлячого архієрея і облачення його на кафедрі в центрі храму.

Його Високопреосвященству співслужили духовенство Шевченківського округу і духовенство Вознесенського кафедрального собору.

У своєму архіпастирському слові митрополит Єлисей сказав: ««Святим Духом всяка душа живиться і чистотою підноситься »… Цього ми прославляємо Всесвятого Духа в дні великого свята Святої Трійці. Якою радістю сповнились серця апостолів, коли вони почули від Христа обітницю послати їм Утішителя іншого, наскільки великі були плоди зішестя на них Святого Духа. Дух Святий, за словом Христовим, нагадав їм все, що говорив Христос, так що вони, надихаються Духом, без затруднення, душевно, словами, сповненими мудрості і красномовства, проповідували про Христа всім народам.

Його ми щодня закликаємо і в наших молитвах, тому що знаємо, що без благодатної допомоги Святого Духа не можемо ми духовно не спати, не можемо влаштувати наше духовне життя. За свідченням святих отців, коли Дух Святий перебуває в серці людини, на душі у неї виникає дивна тиша, мир і спокій. Господь так і говорив: «Прийдіть до Мене всі втомлені й обтяжені, і Я заспокою вас». «Плід Духа, – пише апостол Павло до Ефесян, – знаходиться в кожній благості, і праведності, і істині. Випробовуйте, що приємне для Господа, і не беріть участі в безплідних ділах темряви». Тобто людина, що бажає догодити Богові, яка бажає поєднати свою душу зі Святим Духом, повинна постійно над своєю душею працювати, постійно уважно стежити, чи не обурюється душа: якимись думками, якимись почуттями, бажаннями, – щоб весь час гладь була в душі, щоб в цій гладі відбивався образ Божий.

Нехай дозріють в нас ті дорогоцінні плоди духу, про які читаємо в посланні великого Павла до Галатів: «А плід Духа: любов, радість, мир, довготерпіння, лагідність, доброта, вірність, тихість, утриманість» (Гал. 5, 22-23 ). Стяжати ці дорогоцінні плоди хай допоможе вам Євангеліє Христове, і благодать Святого Духа нехай зробить всіх нас храмами Духа Божого».

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (118)

Перейти до панелі інструментів