Хрещення Господнє в селищі Донець

Розміщено на Січ 23, 2018 в Новини парафій

Эта запись также доступна на: Russian


19 січня – Хрещення Господнє – одне з найважливіших християнських свят. Православні християни всього світу згадують важливу Євангельську подію – хрещення Ісуса Христа в річці Йордан. Пророк Іоанн Предтеча, якого також називають Хреститель, хрестив в цей день Господа і Спаса нашого Ісуса Христа.

Другу назву, Богоявлення, свято отримало на згадку про диво, яке сталося під час хрещення. На Христа з неба зійшов Дух Святий у вигляді голуба і Голос назвав його Сином. У Євангелії від Луки так написано про це: «Розкрилося небо, і Дух Святий зійшов на Нього в тілесному вигляді, як голуб, і голос із неба почувся, що мовив: «Ти Син Мій Улюблений, якого Я вподобав! »(Мф. 3: 14-17).

Як і в усьому православному світі, в нашому храмі Великомученика Георгія Побідоносця селища Дінець Зміївського благочиння 18 і 19 січня проходили урочисті богослужіння.

Напередодні ввечері і після Літургії було відслужено молебні з великим чином освячення води.

Миряни з благоговінням приймали обливання водою.

Після богослужіння настоятель храму протоієрей Олексій Балашов привітав прихожан з великим святом і побажав терпіння і любові Божої до ближніх. Адже головне для православного християнина – терпіння і молитва.

Парафіянка храму Балашова Ольга

Переглянуто: (101)

Перейти до панелі інструментів