V Всеукраїнська конференція керівників єпархіальних відділів у справах сім’ї у м. Києві

Розміщено на Лис 29, 2017 в Новини благочинь, Новини парафій

Эта запись также доступна на: Russian


З 13 по 16 листопада у м. Києві проходила V Всеукраїнська конференція керівників єпархіальних відділів у справах сім’ї, яку проводила Місія Синодальний відділ УПЦ у справах сім’ї з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Під час 4-денної зустрічі до уваги керівників сімейних відділів з усіх єпархій України було запропоновано чимало питань, які стосуються проблем православної сім’ї.  Цікаво, що за традицією, конференцію було проведено в сімейному форматі, тобто наряду з керівниками єпархіальних відділів, активна роль була відведена дружинам священників та їх дітям.  Ізюмську єпархію, за благословенням митрополита Ізюмського і Куп’янського Єлисея, представляв керівник відділу протоієрей Олександр Свиридов з сім’єю.

На початку конференції з вітальними словами до учасників звернулися Голова Місії, Високопреосвященніший Пантелеїмон,  архієпископ Ровенківський і Свердловський, з посланням від Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія учасникам конференції; головний лікар клінічного санаторію «Жовтень» (сел. Конча Заспа) Владимиров Олександр Аркадійович, доктор медичних наук, Заслужений лікар України та керівник секретаріату депутатського об’єднання “Захист прав дитини – пріоритет держави”, Волинець Людмила Семенівна.  

Всі керівники єпархіальних відділів УПЦ продемонстрували звіти щодо роботи єпархій за рік у форматі електронних презентацій.

Другий день роботи конференції відкрив Народний депутат України, Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту (2007-2010), Уповноважений Президента України з прав дітей (2011-2014), Юрій Павленко.  Гість поділився досвідом роботи та озвучив актуальні питання захисту прав дітей-сиріт.  

Практичним та корисним для всіх присутніх став майстер-клас щодо проведення передшлюбних бесід на парафії, продемонстрований протоієреєм Михаїлом Коником, керівником відділу у справах сім’ї Львівської єпархії, провідним спеціалістом відділу у справах дітей Дрогобицької РДА.  З лекціями також виступив протоієрей Олексій Добош, професор Київської духовної академії.  Крім того, провідні спеціалісти країни висвітлювали важливі питання: боротьба з абортами, проблеми інклюзивної освіти, сирітство, всиновлення, робота в медіапросторі тощо.

Сюрпризом для учасників конференції став виступ протоієрея Олександра Клименка, голови відділу «Церква і культура» Бориспільської єпархії, переможця 7 сезону «Голос Країни».

Робота сімейного відділу Ізюмської єпархії за рік була другий рік поспіль відзначена Грамотою Місії Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї.

V конференція запам’яталась надзвичайним теплом у відносинах між учасниками, дружньою «сімейною» співпрацею та щирою християнською любов’ю.  У цьому є велика заслуга організаторів зустрічі. 

Конференцію було завершено Божественною літургією в Свято-Успенському храмі Києво-Печерської Лаври та сумісною монастирською трапезою.

Інформаційний відділ відділу у справах сім’ї Ізюмської єпархії

Переглянуто: (65)

Перейти до панелі інструментів