Соборне служіння військових священиків Української Православної Церкви

Розміщено на Жов 11, 2017 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


11 жовтня 2017 року, в свято собору преподобних отців Києво-Печерських, які спочивають в Ближніх печерах (преподобного Антонія), у Вознесенському кафедральному соборі відбулася соборна Божественна літургія.

Богослужіння очолив митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, голова відділу Української Православної Церкви із взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України.

Його Високопреосвященству співслужив керуючий Ізюмською єпархією, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей, і капелани Української Православної Церкви.

За Літургією співав чоловічий архієрейський хор під керуванням протоієрея Олега Кадюк.

Після запричастного вірша митрополит Августин виголосив проповідь.

Після закінчення богослужіння Високопреосвященніший Августин звернувся з вітальним словом до духовенства і всіх, хто молився, владика підкреслив особливе значення несення капеланської служби в збройних силах, побажав усім удосконалюватися в Христових заповідях і мирного неба над нашою Вітчизною. На згадку про спільну молитву митрополит Августин подарував Високопреосвященнішому Єлисею ікону «Собор святих воїнів».

У своєму слові митрополит Єлисей подякував Високопреосвященнішому Августину і прибулому духовенству за спільну молитву, побажав плідної роботи на з’їзді і підніс в дар Високопреосвященнішому Августину ікону Божої Матері «Піщанська».

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (165)

Перейти до панелі інструментів