День пам’яті прп. Сергія Радонезького. 340-річчя освячення Спасо-Преображенського собору

Розміщено на Жов 8, 2024 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian

8 жовтня 2024 року, в день памʼяті преподобного Сергія Радонезького, Преосвященніший єпископ Ізюмський і Куп’янський Іоанн звершив Божественну літургію у Спасо-Преображенському соборі м. Ізюм.

Його Преосвященству співслужили: настоятель храму благочинний Ізюмського округу, духовенство єпархії та гості у священному сані.

На сугубій єктенії Архіпастир підніс молитви про мир в Україні, про воїнів, які боронять нашу землю, та про тих, хто опинився у скрутних умовах.

Наприкінці літургії був звершений чин славління та виголошено многоліття. Архієрей звернувся до вірян зі словом проповіді, привітав їх з 340-річчям освячення найстарішого храму Слобожанщини та вручив Грамоту Предстоятеля Української Православної Церкви Спасо-Преображенському собору м. Ізюм.

Також, Преосвященніший Владика привітав настоятеля храму архімандрита Симеона (Негрецького) з 50-річчям від дня народження та нагородив орденом Української Православної Церкви преподобного Нестора Літописця III ступеня. Парафіяни, які приймають активну участь у житті та відновленні храму були удостоєні архієрейських грамот.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (44)

Перейти до панелі інструментів