Біля мощів святителя Миколая (фото і відео)

Розміщено на Вер 8, 2018 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


6 вересня 2018 року паломницька група Ізюмської єпархії на чолі з митрополитом Ізюмським і Куп’янським Єлисеєм здійснила паломництво до Італії в місто Барі до мощів святителя Миколая Чудотворця.

Високопреосвященніший Єлисей звершив Божественну літургію і спів акафісту біля мощів святителя.

Пізніше паломницька група відвідала музей «капелу реліквій», де зібрані християнські святині.

Примітка

Місто Барі відоме в усьому православному світі. Саме тут в храмі св. Миколая Чудотворця спочивають його мощі. Вони зберігаються в крипті під вівтарем і спуститися до них можна по сходах, розташованих праворуч від престолу. Відвідувачів базиліки охоплює незвичайне хвилювання від можливості доторкнутися до його великого скарбу.

Увійшовши до церкви Миколая Чудотворця, з правого боку побачите маленьку капличку і «капелу реліквій». У ній зібрані християнські святині Барі: частка Животворящого Хреста Господнього і шипів з Тернового вінця Спасителя, мощі великомученика Лонгіна, сотника і святого апостола Якова. Навколо базиліки завжди товпиться народ, що говорить на різних мовах, а в крипті біля гробниці Миколая Чудотворця стоїть молитовна тиша. Тут в нижній частині собору християни різних країн моляться святителю, прикладаючись до його мощей.

Прес-служба Ізюмської єпархії


Переглянуто: (132)

Перейти до панелі інструментів