Зустріч православної молоді на Слобожанщині

Розміщено на Лип 4, 2018 в Новини благочинь

Эта запись также доступна на: Russian


З благословення керівника Синодального відділу у справах молоді архієпископа Іони (Черепанова), в рамках проекту «Молодість не байдужа» і на запрошення Харківського молодіжного відділу на Слобожанщину прибула православна молодь з м. Києва (Равлики), Сум, Житомира та інших міст України.

23 червня 2018 року 9 хлопців та 11 дівчат з київського поїзда зустрілися на Південному вокзалі міста Харкова з молоддю Слобожанщини. Потім для хлопців була проведена пішохідна екскурсія Святими місцями та визначними пам’ятками «Першої столиці».

Ближче до 16.00 вони вирушили на вечірні богослужіння до різних храмів. Після закінчення служб вся молодь зустрілася в центральному парку культури і відпочинку ім. Горького.

Тут до них приєдналася молодь з Ізюмської єпархії на чолі зі співробітником єпархіального молодіжного відділу протоієреєм Михайлом Шульгою. Кількість людей було важко підрахувати. Приблизно в той момент в парку налічувалося 60-70 осіб. Багато юнаків і дівчат, які перший раз в житті побували в Харківському ЦПКіВ ім. Горького, каталися на різних атракціонах і на найвищому колесі огляду в Україні. Потім була трапеза в альтанці парку. На нічліг молодь розмістили по домівках небайдужі парафіяни.

24 червня, в неділю, зранку, після майже безсонної ночі, вся молодь вирушила на Божественну літургію в ті храми, де була на вечірньому богослужінні, а потім хлопці та дівчата з різних єпархій зібралися на загальну «молодіжку» в Свято-Благовіщенському соборі, яку провів голова Харківського молодіжного відділу прот. Федір Воскобойников.

Після зустрічі в соборі православна молодь, – і гості міста, і харків’яни, – єдиною групою вирушили в ліс на пікнік з польовою (пісною) кашею. Ближче до 21.00 було відслужено «Чин благословення в подорож» про те, щоб наші гості благополучно повернулися до себе додому в різні міста України – адже їм судилася довга дорога. Після молебню отець Михайло окропив усіх святою водою і юнаків та дівчат провели на вечірній поїзд. По дорозі співали різні православні піснеспіви і на очах у всіх були сльози радості від теплої зустрічі і близького розставання. На цьому зустріч православної молоді закінчилася, а ми чекаємо з нетерпінням нових зустрічей. Сподіваємося, що наступного разу охочих буде ще більше.

Переглянуто: (120)

Перейти до панелі інструментів