День народження правлячого архієрея

Розміщено на Чер 19, 2018 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


19 червня 2018 року в Вознесенському кафедральному соборі було звершено Божественну літургію з нагоди 45-річчя керуючого Ізюмською єпархією Високопреосвященнішого Єлисея.

Розділити свято митрополита Єлисея приїхали священнослужителі єпархії, настоятелька Борисо-Глібського монастиря ігуменя Ангеліна з сестрами і духовні чада святителя.

На богослужінні молилися мер міста і представники міської адміністрації.

Його Високопреосвященству співслужили архієпископ Макіївський Варнава, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Львівський і Галицький Філарет, архієпископ Конотопський і Глухівський Роман, єпископ Бердянський і Приморський Єфрем, єпископ Баришівський Віктор, духовенство єпархії та гості у священному сані.

За Божественною літургією співав чоловічий архієрейський хор під керуванням протоієрея Олега Кадюка.

На малому вході митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей удостоїв правом носіння камілавки ієрея Ігоря Лихачова, ієрея Андрія Сіденка та ієрея Антонія Геріловіча.

Після закінчення Літургії було звершено подячний молебень.

Єпископ Баришівський Віктор зачитав вітального листа від Предстоятеля Української Православної Церкви митрополиту Єлисею з нагоди його 45-річчя.

До шанованого зі словами привітання та найкращими побажаннями звернувся архієпископ Макіївський Варнава.

У слові-відповіді Високопреосвященніший Єлисей подякував архіпастирям, духовенству та мирянам за спільне служіння і молитву в цей особливий для нього день. Побажав всім Божого благословення, миру, терпіння і всепрощаючої любові – тих чеснот, які необхідні в житті кожної віруючої людини і особливо актуальні і затребувані в наш непростий і неспокійний час.

Прес-служба Ізюмської єпархії приєднується до привітань на честь Високопреосвященнішого Єлисея та бажає Божої допомоги в Його святительском служінні, а також міцного здоров’я і довгих років життя! Іс полу ці деспота!

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (364)

Перейти до панелі інструментів